Ankara Anlaşması’nda ‘gel anlat’ dönemi

Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu’ndan Göçmenlik Uzmanı Taçgül Kılıç, Home Office’in Ankara Anlaşması kapsamında başvuru yapan bir müvekkilini geçtiğimiz ay sözlü mülakata aldığını kaydederek, uygulamanın hem ilk başvuru hem üç yıllık uzatma hem de süresiz oturum başvuruları için geçerli olabileceğini ifade etti.

Her yıl binin üzerinde Türkiye vatandaşı Ankara Anlaşması kapsamında Britanya’da kendi işini kurmak ya da çalışma izni almak için ilk başvurusunu yapıyor. Bir yıllık vize aldıktan sonra üç yıllık uzatma ve süresiz oturuma başvuranlar da hesaba katıldığında bu sayının üç bini geçtiği belirtiliyor. Son dönemlerde başvuruları sıkı bir incelemden geçirdikten sonra sonuçlandıran Home Office’in, başvuru sahiplerini sözlü mülakata almaya başladığı bildirildi.
Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosu’nun deneyimli Göçmenlik Uzmanı Taçgül Kılıç, Ankara Anlaşması kapsamında üç yıllık vize uzatması için başvuru yapan bir müvekkilinin geçtiğimiz ay sözlü mülakata alındığını kaydederek, uygulamanın hem ilk başvuru hem üç yıllık uzatma hem de süresiz oturum başvuruları için geçerli olabileceğini belirtti.

BAŞVURANLARIN PARMAK İZİ ALINIYOR

Yılbaşından bu yana müvekkilleri adına yaptıkları başvuruların birçoğunun Home Office tarafından henüz sonuçlandırılmadığına ve bir gecikme yaşandığına da dikkat çeken Kılıç, Ankara Anlaşması başvurularının son dönemlerde çok sıkı incelemeden geçtiğini vurguladı.
Home Office’in başvuruculardan parmak izi (biometric) alma uygulamasına da başladığını dile getiren Taçgül Kılıç, bu yeni uygulama ile ilgili de Home Office’ten kendilerine mektup geldiğini söyledi. Kılıç, sözlü mülakat uygulamasıyla ilgili şöyle konuştu:
“Ankara Anlaşması kapsamında 1 yıllık vize aldıktan sonra uzatma başvurusu yaptığım bir müvekkilimi mülakata çağırdılar. Yani mülakat sadece yeni başvuru yapanlara değil uzatma veya oturum (indefinite) başvuruları için de geçerli olabilir. Benim görüşüm Home Office bu uygulama ile büyük yatırım yapmayan veya büyük risk almayan başvurcuları ret etmeyi amaçlıyor. Ayrıca kişinin başvuru formunda beyan ettiği bilgilerde hata veya çelişki olup olmadığını kontrol etmek istiyorlar.”

ANKARA ANLAŞMASI BAŞVURUSU SADECE BİR FORM DOLDURUP GÖNDERMEK DEĞİL

Home Office’in başvuru sahibinin beyan ettiği işi gerçekten yapıp yapmayacağını artık sıkı şekilde kontrol etmeye başladığını hatırlatan Kılıç “Ankara Anlaşması başvurusu sadece bir form doldurup göndermek değil. Yapılan başvurunun göçmenlik kriterlerine uyması gerekiyor. Dolayısıyla başvurularını Avukatlık firmasına vermek yerine, kendileri yapmayı tercih edenlerin hazırladıkları dosyada birçok eksiklikler olabiliyor. Bu da Home Office memuruna dosyayı ret etmek için birçok gerekçe veriyor. İnsanlara tavsiyemiz bu işi iyi bilen, Ankara Anlaşması konusunda tecrübesi olan bir avukatlık firması aracılığıyla başvuru yapmaları” şeklinde konuştu.

GÖRÜŞMEDE DETAYLI SORULAR SORULUYOR

Mülakata çağrılanların başvuruları ile ilgili çok detaylı bir görüşmeye tabi tutulduğuna dikkat çeken Taçgül Kılıç, kişiye sunduğu business planı başta olmak üzere, ne kadar vergi ödediği, işi ile ilgili yaptığı ön araştırmlar, verdiği servisten elde ettiği kazanç ve harcamalar, müşterileriyle iletişim kuracak kadar İngilizce bilip bilmediği gibi soruların sorulabildiğini kaydetti. Home Office’in başvuru yapan kişinin yapacağını beyan ettiği işe gerçekten hakim olup olmadığını da kontrol ettiğini ifade eden Kılıç, vize kararının bu değrelendirme sonucunda verilmek istendiğini vurguladı.

BAŞVURULARINDA UZMAN DESTEĞİ ALMAK ÖNEMLİ

Hükümetin son dönemlerde göçmenlerin sayısını azaltma yönündeki sıkı politikalarının artık Türkiye vatandaşlarını da ciddi şekilde etkilemeye başladığını ifade eden Kılıç, Ankara Anlaşması başvurularında uzman görüşü ve desteği almanın öneminin son uygulama ile daha da artığını kaydederek, gerek ilk kez başvuracaklar gerekse de üç yıllık uzatma ya da süresiz oturum almak için başvuracakların dosyalarını dikkatli bir şekilde hazırlamaları gerektiğini vurguladı.
Firma olarak özellikle göçmenlik hukuku alanında önemli bir deneyime sahip olduklarını ve bugüne kadar Ankara Anlaşması başvurularında başarılı dosyalara imza attıklarını ifade eden Kılıç, Home Office’in bu alandaki her yeni uygulamasını yakından takip etiklerini ve müvekkillerine her türlü hukuki desteği bu doğrultuda sundularını dile getirdi.
Taçgül Kılıç, verdikleri hizmetlerle ilgili daha fazla bilginin 07852117730 veya 020 7275 8555 no’lu telefondan ve Kılıç & Kılıç Avukatlık Bürosunun 2nd Floor, 121 Stoke Newington Road, London N16 8BT adresinden alınabileceğini söyledi.

843130cookie-checkAnkara Anlaşması’nda ‘gel anlat’ dönemi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.