Ankara Burdurlular derneğinin hedefi

Ahmet beyi ve ekibini kutlarım. Sivil toplum kuruluşlarında hizmet vermenin herkesin işi olmadığını bilmeyen yoktur.
Herkesin yeteneği farklıdır.
Sivil toplum önderliğinde kariyerde yetmez, diploma da çok şey ifade etmez. Taşralı veya şehirli olmanın da çok ifadesi olmaz. Gönül işidir bu. Başkan olmak temsilini üzerinize aldığınız kişilerin hakkıyla temsil edilmesidir.
Seçildim iş bitti olmaz. Hele yersiz konuşmalar ve de perde arkasından işleri karıştıranlara müsaade edilmemeli.
Çevreme bakıyorum. Sivil toplum örgütlerinin ismi var. Üyeleri de var. Temsilcileri de var. Sadece ismen varlar, etkinlikleri yok.
İstedikleri de buydu belki. Zannetmesem de işler umdukları gibi olmadı kanaati taşıyorum.
Bu arada Burdurluların dernek başkanımızın temennisi şu yöndedir: Madem burada görev yapmayı arkadaşlar, delegeler bizi layık gördüler.
Bizde yönetime talip olduk o zaman elbirliğiyle icraat yapalım.
Hemşerilerimize sahip çıktığımız gibi, daha çok hizmet sunmak arzusundayız. Bunun içinde Burdur’un değerli işadamlarının, bürokratlarının, il ve ilçe yönetimlerine öneride bulunarak; Ankara’ da hemşerilerinin sesi, eli, ayağı olacağımız hemşerilerimize hizmet için binamız olsun istiyoruz. Kendimize ait mekânımız yok bizim derler.
Burdur ‘dan çıkan insanımızın barınma ,dinlenme ve rehberlik hizmetine sunulmak üzere binamız olsun istiyorlar.
Her işin erbabı vardır. Üniversitede profesör olanlar ders anlatmak isterler. Hekimler hastalarla ilgilenmek isterler.
İnsanların önüne düşen kişilerde dinamikliği severler. Ankara Burdurlular derneğinin yönetimi dinamiktir. Yönetim hizmetlerini perçinlemek için Burdurlular derneğinin kendine ait gayrimenkulü olmasını isterler aslında bizde isteriz.
Gayrimenkulü istemek işlerinin temelidir. Burdur’un zenginlerinin dernek yetkilileriyle irtibat kurarak siz vaktinizi harcıyorsunuz. Bizlerde paramızı harcayalım derler mi?
Ümitliyim ben.
Kimileri de dua ediyor. Kimileride moral veriyorlar. Yalnız bırakmıyorlar. Özellikle işadamları olarak ta bizler size maddi yardımda bulunmak istiyoruz diyenlere çağrıdır derler.
Temsilcimizin istekleri makuldür.
İlimizin milletvekilleri, üst düzey yöneticilerimiz ve bilumum varlıklı insanlarımızın olumlu bakacağına yürekten inanıyorum.
İnsanlar yaptıkları ve bıraktıkları eserleriyle yâd edilmek isterler. İsmen hitap etmeden tüm Burdur ‘da büyüdüm, yaşadım diyenlerin evet diyeceğine inanıyor yeni yönetim kurulu.
Birlik beraberliğimizi önemseyenlerin ve dertlilerimizin dermanı olsun diyenlerin, yatacak yeri olmayanların yeri olması arzusunda olanların burada olması gerekir.
Derneğin maddi gelirinin kiraya gitmesine rıza göstermeyenler bu konuya eğileceklerdir. Yerel yönetim idarecilerimizin katkısı olacağını umuyor yönetim kurulu.
Yönetim kurulunun adımlarının hizmete dönük olması bizim desteklerimize bağlıdır. Ahmet Bey, yeni başkan olması için, arkadaşının seçime girmesini onaylarsa girmesi için fikrini sorar.
Cevaben ben üniversitede ders okuturum. Sizin yönetim kurulunda ki çalışmalarınızı yapamam der. Böyle mert insanlara can kurban olsun.
Şahsen yürekten hocamızı kutluyorum. Bazılarının anlayışına havale ederek, ne demek istemiş sayın hocamız tedebbür etmeleri kendileri için faydalı olacaktır.
İnsaflı olmak gerekiyor. Herkes başkanlık yapar ama bazıları gerçekten başkanlık yaparlar. Susulacak yerde susarlar, konuşulması icap etmişse konuşurlar. Hep susmazlar. Aymazlık yapmazlar.
Ankara da Burdur’luların rahatça girip çıkacakları mekân için herkes gücü ve imkânı dâhilinde elini, taşın altına koymalıdır.
Sadece yönetim kurulunun çalışmasıyla Burdurluların mekânın olması zordur. İş maddiyattan döneceği için maddiyatıyla varım diyenlerden yardım bekliyorlar.
Tebrik: Yerel basında yazan Mesut Madan Bey ‘in Burdur Belediyesinde Basın Yayın Müdürlüğüne atandığını öğrendim. Kendisini kutluyorum.

745000cookie-checkAnkara Burdurlular derneğinin hedefi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.