Ankara’da 4.9 büyüklüğünde deprem

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, depremin ardından hasarla ilgili kendilerine ulaşan bir bilgi olmadığını söyledi.


Gürbüz, depremin ilçede şiddetli şekilde hissedildiğini ifade etti.


İlçede kısa süreli bir panik yaşandığını kaydeden Gürbüz, ”Halk şu an sakin. Şu ana kadar hasarla ilgili bize ulaşan bir bilgi yok. Belde ve köylerimize ekipler gönderdik. Araştırmalarımız sürüyor” dedi.


Ankara Valisi Kemal Önal da, deprem sonrasında sivil savunmaya bağlı kurtarma ekiplerini tedbiren bölgeye gönderdiklerini söyledi.


Depremin ardından Bala ile sürekli irtibat halinde olduğunu, şu ana kadar her hangi bir hasar tespiti yapmadıklarını kaydeden Vali Önal, ”Ancak jandarmamız bölgedeki köyleri gezerek ve haber merkezi kanalıyla bölgedeki tüm yerleşimlerden sonuç almaya devam ediyor” diye konuştu.


Bu arada, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 12.32’de de 3 büyüklüğünde merkez üssü Bala’nın Afşar beldesi olan bir sarsıntı daha kaydedildi.


HASAR TESPİTİ PAZARTESİ


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, bölgedeki yetkililerle görüştüğünü, ilk verilere göre bir yıkımın söz konusu olmadığını, ancak bölgede daha önce hasar tespit edilen yapılardaki hasar oranının artmış olabileceğini söyledi.
Taymaz, 17 Mart Pazartesi günü, bölgede hasar tespiti çalışmalarını başlatacaklarını ifade etti.


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi, depremin, özellikle hasar görmüş geleneksel yapılarda hasarın artmasına ve yıkıma neden olabileceğini bildirdi.
 

1056760cookie-checkAnkara’da 4.9 büyüklüğünde deprem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.