Ankara’da Phaselis için eylem vakti!

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Phaselis antik kentinde yapılmak istenen otel projesine karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz Pazar günü Phaselis’te yapılan eylemin ardından 9 Şubat’ta Ankara’da da bir eylem gerçekleştirilecek. Saat 15.00’te Kuğulu Park önünde bir araya gelecek olan Ankaralı yaşam savunucuları, “Phaselis bir fikirdir, mülk edinilemez” diyecekler.

PHASELİS’E OTEL TEPKİSİ ANKARA’YA DA SIÇRADI

Turizmci işadamı Fettah Tamince’ye ait Ares Phaselis şirketi tarafından Antalya Tekirova’daki Phaselis antik kentinden yapılması planlanan 5 yıldızlı otel projesine karşı Ankara’da protesto eylemi gerçekleştirilecek. 9 Şubat Pazar günü saat 15.00’te, “Phaselis bir fikirdir, mülk edinilemez” sloganıyla Ankara Kuğulu Park önünde bir araya gelecek olan yaşam savunucuları, “doğa katliamını durdur” diyecek.

KURUMLAR PROJEYE UYGUN GÖRÜŞ VERMİŞTİ

Otel için antik kentin bitişiğinde tahsis edilen 180 dönümlük alanın bir bölümünün 1. derece arkeolojik sit alanı içerisinde bulunması, tamamının ise milli park sınırında bulunması kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Koruma Bölge Kurulu ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da uygun görüş verdiği otel projesine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de ÇED Gerekli Değildir kararı vermişti. Otel girişimiyle ilgili bir açıklama yapan işadamı Fettah Tamince ise doğaya zarar vermeyeceklerini belirterek bungalov tarzı bir proje uygulayacaklarını öne sürmüştü.

OTEL PROJESİNE KARŞI PHASELİS’TE EYLEM YAPTILAR

Girişime tepki gösteren yurttaşlar, otel için tahsis edilen arazide inceleme yaparak kültür varlıklarına ait kalıntılar tespit etmiş, geçtiğimiz Pazar günü ise Phaselis’te bir protesto gösterisi ile basın açıklaması yapılmıştı.

Ankara’da Phaselis’teki otel projesi protesto edilecek

Phaselis

Phaselis detay

1559660cookie-checkAnkara’da Phaselis için eylem vakti!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.