Ankara’daki 1 Mayıs Sıhhiye’de

Ankara Şubeler Platformu, KESK Ankara Şubeler Platformu ve TMMOB’un da aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin oluşturduğu 1 Mayıs Tertip Komitesi Ankara’daki 1 Mayıs kutlamalarının Sıhhiye Meydanı’nda yapılacağını bildirdi.


KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Turan Yıldırım, Petrol-İş Ankara Şubesi’nde düzenlenen toplantıda, komite adına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs’ta saat 14.00’te Opera’da toplanılacağını ve saat 14.30-15.00’te Sıhhiye Meydanı’na doğru yürüyüşe geçileceğini belirtti. En geç saat 15.30’da Sıhhiye Meydanı’na varılacağını ifade eden Yıldırım, bu saatten itibaren kutlamaların başlayacağını kaydetti.


Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun ve diğer konfederasyonların 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama kararlarının hatırlatılması üzerine Yıldırım, Ankara’daki herkesin İstanbul’a gitmesinin mümkün olmadığını, burada kalanlarla 1 Mayıs’ı kutlamak için bu programı yaptıklarını belirterek, Ankara’daki herkesi kutlamalara davet etti.


Yıldırım, 1 Mayıs Tertip Komitesi olarak, emekçilerin aleyhine olan tüm yasaların geri çekilmesini, gelir dağılımı adaletsizliğinin giderilmesini, işsizliğin, yoksulluğun sona erdirilmesini, iş güvencesinin yeniden tesisini, grev ve toplu sözleşme haklarının uygulanabilirlik koşullarının sağlanmasını istediklerini ifade etti.


“Kadınların cinse, töreye ve geleneğe göre tarif edilen her türlü statüsünün yok edilmesini ve insan statüsüyle toplumsal yaşamdaki yerini almasını” talep ettiklerini belirten Yıldırım, “Ülkemizin demokratikleşmesini, 12 Eylül Anayasası’nın tasfiyesini ve yasaların evrensel hukuk kurallarına uygun hale getirilmesini istiyoruz. Çalışmanın, eğitimin, sağlığın ve iş güvencesinin devletin lütufu değil, her insanın eşit koşullarda yararlanacağı bir hak olarak tarif edilmesini istiyoruz” dedi.


Taksim’deki kutlamalarda bir olumsuzluk bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine Yıldırım, kendi açılarından herhangi bir olumsuzluk beklemediklerini belirtti. Yıllardır 1 Mayıslarda İstanbul’un “cehenneme döndüğünü”, vatandaşların sıkıntılar yaşadığını ifade eden Yıldırım, Taksim, 1 Mayıs kutlamalarına açılmış olsa bu sıkıntıların yaşanmayacağını savundu.


Yıldırım, hükümetin emekçilere bakışını çok açık bir şekilde ortaya koyduğunu savunarak, “Daha önce Özal, ‘Ben zengini severim’ diyordu. Şimdiki Başbakan da emekçi ve sendikaları ayak takımı olarak nitelendiriyor” diye konuştu.


 



 

1058400cookie-checkAnkara’daki 1 Mayıs Sıhhiye’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.