Anket: Dolardaki düşüş AKP’nin oylarını etkiledi mi?

Döviz kurunda yaşanan düşüşün ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, partisinin oy oranını açıkladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE ve Eğitim Başkanı Mustafa Şen, CNN Türk ekranlarında Hande Fırat’ın konuğu oldu. Ekonomi gündemiyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulunan Şen, doların düşüşünün AKP’nin oy oranına etki edip etmediğini açıkladı.

“HEMEN DESTEK VERMİYOR”
AKP’nin oy oranını, doların yüksek ve düşük olduğu her iki dönemde ölçtüklerini belirten Şen, “Ölçtük öncesi ve sonrasını. Öncesi şöyle; AKP yüzde 35-36 seviyelerine düştü o süreçte. Şimdi yüzde 40’ın üzerine çıktı. 40 küsur. Bunu vatandaş hem ekonomik olarak hem siyasal olarak satın aldı demektir. Ama seçimde kaçtı, yüzde 42 küsur. Bak oraya çıkarmıyor. Gözlemliyor, bakıyor. Diyor ki; hemen destek yok. Bakıyor, ‘bir dakika’ diyor. ‘Bakacağım’ diyor. ‘Çalışacak mısın, dediğinin arkasında duracak mısın? Benim cebime ne kadar girecek?’ diyor.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ ÖNCE CEP EKONOMİSİNE BAKAR”
Seçmenin önce kendi cebine bakacağını söyleyen Şen, “Yeni Ekonomik Model, bireyin zenginleşmesi yani liberalizmin bireyinden bahsetmiyorum. Kendilik bilinci olan varlıktan bahsediyorum. O varlık gözlüyor. ‘Benim cebime ne kadar para girecek’ diyor. Seçmen önce cep ekonomisine bakar sonra mutfak ekonomisine bakar sonra da ülke ekonomisine bakar.” diye konuştu.

2574930cookie-checkAnket: Dolardaki düşüş AKP’nin oylarını etkiledi mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.