‘Anlaşma Ermenileri dehşete düşürdü’

Ermeni diasporasını ikna etmeye yönelik gezileri kapsamında Lübnan’ın başkenti Beyrut’a giden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan protesto edilmişti.

Protestoları izleyen The Independent gazetesinin Beyrut’ta yaşayan Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, bugünkü yazısında protokolleri eleştiridi.

“Unutulmuş Soykırım: Türkiye’yle anlaşma Ermenileri dehşete düşürmüş durumda” başlığını kullanan Robert Fisk, “Sarkisyan’ın daha önce Ermeni diasporasına Türkiye’nin 1915’teki Ermeni Soykırımı’nı kabul etmesi sözü verdiğini, şimdi ise diasporaya verdiği en önemli sözü yerine getirmeden protokolleri imzalayacağını söylüyor” yorumunu yaptı.

Fisk’e göre, Türkiye’yle Ermenistan’ın imzalayacakları ticaret anlaşması, 1915’te bir buçuk milyon insanın öldürülmesinin üzerini örtecek.

Robert Fisk yazısını şu cümleyle noktaladı:

“İki ülke dışişleri bakanları Cumartesi günü protokollerini imzalamak için İsviçre’de masaya oturduklarında, kalemlerinden kan fışkırmamasını ummalılar.”

The Daily Telegraph da iç sayfalarında Türkiye’yle Ermenistan’ın Cumartesi günü tarihi bir anlaşmalara imza atacaklarını belirtti. Zürih’te imzalanması planlanan protokoller, iki ülke arasında diplomatik ilişkiler kurulmasını ve Türkiye-Ermenistan sınırının yeniden açılmasını öngörüyor.

1221050cookie-check‘Anlaşma Ermenileri dehşete düşürdü’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.