‘Anlaşmazlık giderilince IMF’yi çağırırız’

Bakan Şimşek, “Ancak aynı konulardaki yaklaşımları devam ederse, doğrudan görüşmelere biraz daha geç başlarız” dedi.


“IMF heyetini Şubat ayında çağırmamız halinde, ortak bir basın toplantısı düzenler, Niyet Mektubunu Fona göndeririz ve teorik olarak çalışmaları Şubat ayında tamamlayabiliriz” şeklinde konuşan Şimşek, bunun, karşılıklı ortak anlaşmaya varılması durumunda olacağını bildirdi.


IMF programının, Türk özel sektörünün dış finansman ihtiyacına ilişkin tedirginliğini azaltmak açısından önemli olduğunun altını çizen Şimşek, zaten küresel kriz olmasaydı bile IMF ile daha önce bir ihtiyati Stand-By yapmayı planladıklarını da hatırlattı.


Türkiye’nin, borçların milli gelire oranı ve kamu finansman dengesi açısından birçok ülkeden iyi durumda olduğunu vurgulayan Şimşek, bu nedenle IMF ile yapılacak bir anlaşmanın, eski IMF reçetesiyle olmaması gerektiğini kaydetti.


Bu arada, Türkiye’nin kredi notunda hak ettiği yerde olmadığının altını çizen Bakan Şimşek, ancak, mevcut küresel kriz ortamında, birçok ülkenin kredi notu düşürülürken, Türkiye’nin kredi notunun değiştirilmemesinin, ekonomik temellerinin güçlülüğünü gösterdiğini söyledi.

1072570cookie-check‘Anlaşmazlık giderilince IMF’yi çağırırız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.