Annan: Endişeliyim

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan, BM Güvenlik Konseyi’ne Suriye’deki duruma ilişkin brifing verdi

Annan, BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) Suriye’deki duruma ilişkin brifing verdi. Cenevre’den video konferans yoluyla Güvenlik Konseyi’ne, Suriye’deki son durum hakkında bilgi veren Kofi Annan, Suriye’deki askeri faaliyetlerde bir azalma görüldüğünü ancak ülkedeki şiddet olayları seviyesinin hâlâ kabul edilemez olduğunu belirterek, ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği uyarısında bulundu.

Annan, “Askeri faaliyetlerde azalma olduğunu kabul ediyorum fakat, ülkedeki şiddet ve istismar olayları kabul edilemez oranlara çıktı ve şiddete son verilmesi konusunda hâlâ ciddi ihlaller var. Askeri birlikler ve zırhlılar hâlâ küçük yerleşim bölgelerinde mevcut. Devlet tarafından bir şiddetin varlığı endişe verici ama askeri birliklere ve güvenlik güçlerine karşı saldırılar da gördük, bunlar da gerçekten endişe verici. Eminim, bu durum sivil halk üzerinde bir güvensizlik inşa ediyordur” diye konuştu.

BMGK üyelerine ülkenin iç savaşa sürüklenebileceği uyarısında bulunan Annan, “Barış planının tam olarak uygulanmaması durumunda ülkenin bir iç savaşa doğru sürüklenebileceği konusunda oldukça korkutucu ve derin endişelerim var. Bizler bunun olmasına izin veremeyiz” dedi.

1341800cookie-checkAnnan: Endişeliyim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.