Annan giderayak günah çıkarıyor

BBC çevre muhabirine göre, bu açıklamaların doğrudan Bush yönetimini hedef almakla yorumladı.

Annan, BM’nin Nairobi’de düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada iklim değişikliğini dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük tehdit olarak niteledi. Kofi Annan, iklim değişikliği tartışmalarına kuşkuyla yaklaşanları da eleştirirken, bahanelerinin günün gerçeklerine uymadığını ve zamanın da tükenmekte olduğunu vurguladı.

ÇEVRE DOSTU PLAN

BM Genel Sekreteri, özellikle Afrika’daki kalkınmakta olan ülkelere daha temiz enerji olanakları için mali fon sağlanmasını öngören bir planı açıkladı. BM’nin öncülüğünde Nairobi’de düzenlenen toplantıya dünyanın dört bir yanından çevre bakanları katılıyor.

Bakanlar Kyoto Sözleşmesi’nin süresinin dolması sonrasında sera gazlarının nasıl azaltılabileceği ile Brezilya, Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan büyük ülkelerin nasıl çerçeveye dahil edilebileceği gibi konuları tartışacaklar.

Küresel iklim değişikliği konusunda en kapsamlı önlemleri ortaya koyan Kyoto Sözleşmesi’nin hedefleri 2012’de doluyor.

Yetkililerin bazı noktalarda şimdiden çerçeve anlaşmalarına vardıkları kaydediliyor, çevre grupları ise asıl kilit mesele olan atmosfere bırakılan gaz miktarının azaltılmasına getirilecek hedefler konusunda bilr ilerleme sağlanmadığından yakınıyorlar.

3 GÜNLÜK TOPLANTI
 
Bakanların toplantısı üç gün sürecek. BM’ye üye ülkelerin uzmanları, Nairobi’deki görüşmelere aslında Kasım ayı başında başlamıştı.  -Konferansta yoksul ülkelerin insanlığın karşı karşıya olduğu en büyük tehlike olarak tanımlanan küresel ısınmayla mücadele edebilmeleri için yeni bir fon oluşturulması da tartışılıyor.

Konferansın arifesinde BM’nin yayımladığı bir raporda Lagos, Darüsselam ve Cape Town gibi büyük şehirlerin yanısıra halkın ana besin kaynağı olan ekili biçili alanların sular altında kalabileceğinden söz edilmişti.

Nairobi konferans dizisi, BM’in 1992 yılında Rio’da yapılan dünya zirvesinden bu yana düzenlenen 12’inci etkinlik olacak. (BBC)

1140630cookie-checkAnnan giderayak günah çıkarıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.