Annan kendini Afrika’ya adayacak

Ganalı Annan, görevden ayrıldıktan sonra neler yapacağını soran gazetecilere, “eylemle düşünceler arasında bir denge kurmanın zamanının geldiğini” belirterek, “Yorgun değilim, Afrika hakkında çalışmalar yapmak istiyorum, tavsiyelerimi sunmak istiyorum” dedi.

Annan, “Afrika, gıda bakımından kendi kendine yetmeyen tek kıta. Bununla birlikte, toprak mevcut, tecrübe de var, gerçekten tarıma odaklanmamız lazım” ifadesini kullandı.

Afrika’da siyasi yaşamda bazı ilerlemeler kaydedildiğini de ifade eden Annan, kıtada hukuk devletine inanan genç liderler bulunduğunu belirterek, “Korkmuyorlar. Gerçekten risk alıyorlar ve siyasette kötüye gidiş varsa bunu protesto etmekten de çekinmiyorlar” dedi.

Afrika’daki sivil toplumun giderek artan rol üstlenmesinden de memnun olduğunu belirten Annan, İsviçre’de yayımlanan La Tribune de Geneve gazetesine verdiği demeçte de, görevinin sona ermesini takiben İsviçre’ye yerleşmeyi planladığı yönündeki haberi doğruladı.

Annan, “Eşim Nane ve ben (Gana’nın başkenti) Accra ile Cenevre arasında yaşamak istiyoruz” dedi ve Cenevre’nin projelerinin merkezi olduğunu kaydetti.

Annan, öğrenim hayatının büyük bir kısmını İsviçre’de geçirmiş ve öğrenim hayatını takip eden dönemde de Cenevre’de Dünya Sağlık Örgütü, BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinde çalışmıştı. Annan eşi Nane Lagergren ile de BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinde çalışırken tanışmıştı. Annan’ın görev süresi 31 Aralık 2006’da sona eriyor.

AÇIK GAZETE: ABD’nin Dışişleri Bakanı gibi çalışan ve pek çok mazlum halkın kanının akmasına seyirci kalan Annan, kendisini Afrika’ya değil dine adamalı…

 


 

1141150cookie-checkAnnan kendini Afrika’ya adayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.