Annan: İstifa etmiyorum

Kofi Annan, oğlunun iş ilişkisi konusunda bilgi sahibi olmadığını söylemekle yetindi.

BM’nin Irak’a uyguladığı gıda karşılığı petrol programında yolsuzluk yapıldığı iddialarını soruşturan bağımsız komisyon raporunu açıklamasının ardından Genel Sekreter’in istifa edebileceği basında yer aldı.

Bağımsız komisyonun raporu, Kofi Annan ile oğlu Kojo ve İsviçreli bir şirket olan Cotecna arasındaki bağlantıyı irdeliyordu. BM’in Irak’a uygulanan gıda karşılığı petrol programını denetleme ihalesini alan şirket, Genel Sekreter Annan’ın oğlu Kojo’yu da danışman olarak işe almıştı.

SUÇLAMALAR
Rapor’da, Kojo Annan, Irak’taki program için çalışan bir şirketle ilişkilerini gizlemeye çalıştığı kaydedildi. Kojo Annan’ın ayrıca Genel Sekreter Annan’ı, bu parasal ilişki konusunda bilinçli olarak yanılttığı savunuldu.

Rapor, Cotecna’nın ihaleyi kazanması konusunda Kofi Annan’ın nüfuzunu kullandığı yönünde herhangi bir kanıt bulunmadığına dikkat çekiyor, ancak genel sekreterin, iddiaları daha erken soruşturma konusu yapmış olması gerektiğini belirtiyordu. Genel Sekreter de konuyu açıklığa kavuşturmak için ”yeterince temkinli olmamakla” itham edildi.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada da, ABD’nin Kofi Annan’ın Birleşmiş Milletler’deki çalışmalarını desteklemeye devam edeceği vurgulandı.

BM gıda karşılığı petrol programındaki kötü yönetim ve suistimal nedeniyle ciddi zarar gördüğü ortaya çıktı..

İLGİLİ HABER: Iraklı bebeklerin mamasını bile çalmışlar!

1102140cookie-checkAnnan: İstifa etmiyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.