‘Annan’a istifa!’

BM Genel Sekreteri Kofi Annan’ın oğlu Kojo’nun adının ‘gıda karşılığı petrol’ soruşturması kapsamında yapılan incelemelerde yeni usulsüzlüklere karıştığı tespit edildi.


İngiltere’de yayınlanan cuddu ulusal gazeteler BM’nin Irak’a yönelik “Gıda Karşılığı Petrol” programıyla ilgili soruşturma raporunda, kötü idare edilen programda yolsuzluk yapıldığını yineledi. Projenin kötü yönetilmesinde Genel Sekreter’in sorumlu olduğu görüşünde birleşen basın Sekreter’in derhal istifa etmesini istedi.


Basın’da yer alan görüşler şöyle:


The Daily Telegraph: Eğer BM başarılı olacaksa, Kofi Annan görevden ayrılmalı!


The Times: Gıda Karşılığı Nakit Para… ABD Merkez Bankası’nın eski başkanı Paul Volcker raporunda ‘Uluslararası bir örgütün, bu kadar açık ve yıkıcı şekilde nadiren kınandığını’ söylüyor. Kofi Annan’ın, örgütün programla ilgili fiyaskosunda sorumluluğu üslenmeli. Sayın Annan, rüşvetle kandırılabilecek ya da yolsuzluk yapmış bir kişi değil. Ancak Sayın Volcker, Annan’ın hatalarının, bazı şeylerin dikkatinden kaçması ve ihmalkarlığı olduğunu söylüyor. Bu hatalarsa, tahrip edici nitelikte. Kofi Annan, eleştirileri önemsemeli, onlardan, tek mümkün ve onurlu sonucu çıkarmalı.


The Independent: BM’i sadece Annan’ın istifası kurtarabilir… BM’in itibarını yeniden kazanması için bir kişinin kendini kurban etmesine ve istenmeyen kişilerden temizlenmesine ihtiyaç var. Bu da Kofi Annan’dır… Kişisel olarak adil, siyasi olarak da ahlaki olmasa da; Kofi Annan, örgütün ve üyelerinin iyiliği için istifa etmeli. BM’in açıkladığı yıllık İnsani Kalkınma Raporu da, örgüt üyesi ülkeler beş yıl önce yoksullukla mücadele için belirledikleri hedeflerin çok gerisinde kaldılar…


The Guardian: Fakir, daha da fakirleşiyor… Önümüzdeki hafta BM Zirvesi’nde buluşacak dünya liderleri, bazı gerçekleri yok saymamalı. Dünyanın en zengin 500 kişisinin gelirleri, en fakir 416 milyon kişininkilerden fazla. Bugün Zambiya’da yaşayan bir kişinin 30 yaşını görme şansı, 1840’da İngiltere’de yaşayan bir kişiden az. Asya’daki tsunami felaketinin acı hatırlarının yerini, Katrina Kasırgası’ndan acı manzaralar aldı. Ancak her saat 1200 çocuk, medyanın dikkatinden uzak şekilde ölüyor. Dünyada yoksulluk tsunamisine son vermek için ilerleme sağlamada doğru yer, üyelerince desteklenen güvenilir bir BM’dir.


İLGİLİ HABERLER


Annan’ın oğlu uslu durmuyor


Annan: İstifa etmiyorum


Annan’ın oğluna yolsuzluk suçlaması…


Iraklı bebeklerin mamasını bile çalmışlar…

783430cookie-check‘Annan’a istifa!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.