Anneyi oğlundan ayırıp sınırdışı ettiler

Edmonton’da yaşayan Güneysu ailesi, anne Gülseren Güneysu’nun Ağustos ayı başında sınırdışı edilmesi ile ikiye bölündü. Baba Veli Güneysu’yu eşinden, 10 aylık bebek Emre’yi de annesinden ayıran İngiliz İçişleri Bakanlığı, bölge halkı ile insan hakları örgütlerinin tepkisini çekti.


Bir yıl önce, İngiliz vatandaşı olan eşi Veli Güneysu (34) ile evlenen, ancak daha önceki iltica başvurusu nedeniyle her hafta merkezi Londra’da imzaya giden Gülseren Güneysu, yaklaşık bir ay önce gittiği imzadan eve dönememiş, orada tutuklanarak Bedford’daki tutukevine gönderilmişti.


İltica başvurusunun reddedildiğini öğrenen Güneysu, tüm itirazlara rağmen 1 Ağustos tarihinde sınırdışı edilmiş, geride bıraktığı 10 aylık bebeği Emre’nin durumu dahi göz önüne alınmamıştı. Şu anda İstanbul’da bulunduğü belirtilen Güneysu, eşi ile küçük oğluna kavuşma mücadelesi veriyor.


Güney Londra Lambeth’de cafe çalıştıran baba Veli Güneysu, ani gelişen olaylar karşısında ne yapacağını bilemediğini, küçük oğlu ile başbaşa kaldığını, Emre’nin sürekli ağlayarak annesini istediğini anlattı.


Enfield Independent gazetesine konuşan Veli Güneysu, ‘Çocuğumuz halen anne sütü ile besleniyordu. Annesini kaybetmek onu çok etkiledi. Sürekli ağlıyor. Hergün telefonda konuştuğumuz eşim de yavrusundan ayrılmanın kendisine çok zor geldiğini belirterek sürekli ağlıyor. İçişleri Bakanlığı’nın bu yaptığı insanlığa sığmaz. Eşimin bir an önce dönmesini bekliyoruz’ dedi.


Türkiye’ye döndükten sonra, evlilik belgelerini ibraz ederek İngiltere’ye dönmek ve eşi ile çocuğuna kavuşmak istediğini belirten anne Güneysu’nun daha ne kadar bekleyeceği belli değil.


Edmonton milletvekili Andy Love da, İstanbul’daki İngiliz Yüksek Komiserliği’ne yazdığı mektupta, Güneysu dosyasının acil olarak ele alınmasını istedi. Küçük Emre’nin sağlığı ve geleceğinin olumsuz yönde daha fazla etkilenmemesi gerektiğini vurgulayan Love, her geçen günün aileye zarar verdiğini savundu.


Bölge belediye meclis üyelerinden ETCA başkanı Ahmet Karahasan da, sorunun bir an önce giderilmesini istedi.


İçişleri Bakanlığı ise konu hakkında herhangi bir yorum yapmaktan kaçındı. Son dönemde gündeme gelen yasalarla, ilticacılara yönelik sert önlemler alındığı ve çok sayıda kişinin yurt dışına gönderildiği biliniyor. (Londra Gazete)

783350cookie-checkAnneyi oğlundan ayırıp sınırdışı ettiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.