Anıta 77 gazetecinin adı eklendi

“Haber Müzesi” anlamına da gelen ”Newseum” olarak adlandırılan Gazetecilik ve İfade Özgürlüğü Müzesi Başkanı Alberto Ibarguen, bu isimler arasında 2008 yılında Irak’ta öldürülen 13 gazeteci ile yakın zamanda Meksika’daki öldürülen 5 basın mensubunun da bulunduğunu söyledi.

Irak’ın 2003 yılından bu yana gazeteciler için en tehlikeli bölge olduğunu belirten Ibarguen, 2008’de Meksika’nın da Irak’tan sonra ikinci en büyük tehlikeli bölge haline geldiğini kaydetti.

Washington’daki Newseum’da 1837’den bu yana haber peşinde iken öldürülen gazetecilerin adının yer aldığı camdan bir anıtın yanı sıra çeşitli ülkeler ”basın özgürlüğü” adı altında tasnif ediliyor.

Anıtta Türkiye’den Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Hrant Dink, Metin Göktepe, Turan Dursun’un da aralarında bulunduğu 28 isim yer alırken, bunların arasında 1878’deki Osmanlı-Rus savaşı sırasında ölen ve Amerikalı gazeteci olduğu belirtilen Januarius Aloysius MacGahan ayrıca dikkati çekiyor.

Başkent Washington’da 2008 nisanındaki açılışından bu yana 500 binden fazla ziyaretçinin geldiği belirtilen Newseum hakkında detaylı bilgi internette ”www.newseum.org” adresinden aınabilir.

1192100cookie-checkAnıta 77 gazetecinin adı eklendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.