Anthony Bourdain’in ölümündeki sır

ABD’li şef ve yazar Anthony Bourdain 61 yaşında hayatını kaybetti. “Gastronomi dünyasının kötü çocuğu” olarak bilinen ünlü şef Anthony Bourdain’ın intihar ettiği ihtimali üzerinde duruluyor… ABD Başkanı Barack Obama ile Vietnam’da yediği yemekle çok konuşulan Bourdain, İstanbul’da dürüm ve ıslak hamburger Mardin’de ise kaburga dolması lezzetlerini tatmış ve tanıtmıştı.

‘Parts Unknown’ programını bir bölümü için Paris’te bulunduğu esnada yakın arkadaşı olarak bilienen Fransız şef Eric Ripert tarafından otel odasında ölü bulunduğu açıklandı.

Anthony Bourdain, öldü, intihar, Anthony Bourdain kimdir

Etnik mutfaklar üzerine de uzmanlığı olan ünlü şef Türkiye’ye de defalarca gelmişti.

‘Lezzet ustası’ olarak tanınan ünlü şef yemeğe olan düşkünlüğü genç yaşta ailesi ile Fransa’da yaptığı bir gezi ile başladı.

Baba tarafı kökenleri Katolik, anne tarafı Yahudi olan bir ailede büyüdü. Din inancının olmadığına karar verdi. Kökenleri Avrupa’ya, Fransa kıyılarına dayanıyordu, dolayısıyla hayatı boyunca hep Avrupa’da keşif yapmak istedi. Yemeğe olan aşkını ilk kez küçükken Fransa’da geçirdikleri bir aile tatilinde, istiridye yediğinde keşfetti.

1970’lerde kolejde okuduğu senelerde restaurantlarda çalışmaya başladı Culinary Institute of America’dan mezun oldu ve New York’da son derece prestijli restaurantları yönetti. 2000’li yılların başında, Times’da en çok satanlar listesine girecek olan, ilk yemek kitabını yazdı.

Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, The New Yorker’da “Bu Kitabı Okumadan Yemek Yemeyin” sloganıyla tanıtıldı. Food Network’den gelen teklifi değerlendirip televizyon programı yapmaya başladı.

Hem gezi, hem yemek konulu şovunu Travel Channel’a taşıdı. 2011’de The Layover isimli yeni bir seriye başladı.

Her bölümde yeni bir şehri keşfettiği programda, her şehirde 1 ya da 2 gün konaklayarak 10 bölüm programı sürdürdü.

2196970cookie-checkAnthony Bourdain’in ölümündeki sır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.