Çarşı siyanüre de karşı

Beşiktaş’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığı Turkcell Süper Lig maçında siyah-beyazlılarda sakatlığı geçen Burak ilk 11’de sahaya çıktı. FC Liverpool ile yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında sakatlığı nedeniyle son anda kadrodan çıkarılan Burak, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında Bobo ile birlikte forvette görev aldı.
Liverpool maçında ilk 11’de sahaya çıkan, ancak sakatlanıp oyundan çıkan Serdar Kurtuluş, sakatlığı nedeniyle 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı.


Siyah-beyazlılar, böylece FC Liverpool maçının kadrosundan sadece 1 değişikle sahada yer aldı.


GÖKHAN ZAN DA 11’DE


Sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı belli olmayan Gökhan Zan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında sahaya ilk 11’de çıktı. Sakatlığı geçen Koray da 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Siyah-beyazlılarda kaleyi yine Hakan Arıkan korurken, Rüştü ise yedekler arasında yer aldı. Beşiktaş’ın yedek kulübesinde Rüştü’nün yanı sıra Koray, Mehmet Yozgatlı, Diatta, Ricardinho, Higuain ve Nobre oturdu.


Bu arada ısınma hareketleri sırasında Ali Tandoğan hafif bir sakatlık geçirdi. Kulüp doktorları saha içinde Ali Tandoğan’a müdahale ederek tedavisini yaptılar. Ali daha sonra ısınmaya devam etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da ise cezalı olan Sertan kadroda yer almadı.


İki takım tarihlerinde ilk kez karşı karşıya geldi.


“BU TAKIM SİZİNLE GURUR DUYUYOR”


Beşiktaşlı futbolcular, sahaya “Bu takım sizinle gurur duyuyor” yazılı pankartla çıktı. Bunun üzerine siyah-beyazlı tribünler uzun süre futbolcuları alkışlayıp destek verdi.


Maç öncesi iki takım birlikte “Yaşasın Cumhuriyet” yazılı pankartla sahaya çıktı.


ÇARŞI, SİYANÜRE DE KARŞI


Maçlar öncesi, sosyal içerikli mesajlar veren Çarşı grubu, bu kez Kaz Dağları’nda siyanür kullanılmasını protesto etti.


“Kaz dağlarının üstü altından daha değerlidir, Çarşı siyanüre de karşı”, “Ferhat da dağları deldi ama Şirin için, siyanür öldürür”pankartları açtı.


Siyah-beyazlı taraftarlar, ayrıca FC Liverpool maçında desibel rekoru kırmaları ile ilgili olarak da “Desibel manyağı yapıyoruz” yazılı pankartı da tribüne astı.


ŞEHİTLER YİNE UNUTULMADI


Beşiktaşlı taraftarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde de terör olaylarını protesto etti. “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atan taraftarlar, tribünlerde, “Bu vatan için yaşadınız, bu vatan için öldünüz, siz toprağa değil kalbimize gömüldünüz”, “Sizler gibi biz de bu vatan için can vermeye hazırız”, “Yaşasın kardeşlik, kahrolsun terör”, “En büyük Beşiktaşlı Atatürk’ün çocukları olmaktan gurur duyuyoruz”, “Hepimiz kardeşiz”, “Hepimiz Mustafa Kemaliz” yazılı pankartlar açtı.


MAÇA İLGİ BÜYÜK


Siyah-beyazlı taraftarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçına büyük ilgi gösterdi. Siyah-beyazlı taraftarlar için ayrılan tribünlerin tamamı dolarken, konuk ekip İstanbul Büyükşehir Belediyespor taraftarları için ayrılan eski açık tribündeki bölüm ise boş kaldı.


ÇOCUKLARA BAYRAM TRİBÜNÜ


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yeni açık tribünde “Yavru Kartal Cumhuriyet Bayramı Çocuk Tribünü” oluşturuldu. Yavru Kartal Dergisi fun club üyesi çocuklar, bu tribünde Türk bayrakları ile yer alarak Beşiktaş’ı destekledi.


Bu arada siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesi, giriş sayfasından Cumhuriyet Bayramı’nı “Cumhuriyetin 84. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” diye kutladı. Giriş sayfasında Atatürk’ün resmi yer alırken, “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizlersiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz” sözlerine yer verildi.


PAF LİGİ’NDE YENİŞEMEDİLER


PAF Ligi’nde oynanan maçta Beşiktaş ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanırken, Beşiktaş 61. dakikada Batuhan Karadeniz’le bulduğu golle eşitliği sağladı ve karşılaşma da 1-1 berabere sonuçlandı.


SAĞLAM TAKIMININ BAŞINDA


Cezası nedeniyle Avrupa Şampiyonlar Ligi’ndeki FC Liverpool maçını tribünden izlemek zorunda kalan Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, 1 maçın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yeniden takımının başında sahaya çıktı. Sağlam’a siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi sevgi gösterisinde bulundu.


FENERBAHÇE’YE TEZAHÜRAT


Beşiktaşlı taraftarlar, gelecek hafta karşılaşacakları ezeli rakipleri aleyhine tezahüratta bulundu. Taraftarlar, maç öncesi Fenerbahçe aleyhine küfürlü tezahüratlar yapıp, derbi maçta galip geleceklerini dile getirdiler.


 



 

1049860cookie-checkÇarşı siyanüre de karşı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.