Aşırı stres kanser yapıyor…

Sürekli stres altındaki saldırgan kişiler de kanser riski taşıyor. Sizi aşırı strese sokan kişilere söylenen “Beni kanser ettin!” sözü laboratuvarda kanıtlandı.

İsveç Karolinska Hastanesi Onkoloji Profesörlerinden Ulrik Ringborg’un yönetiminde çalışan  İsveçli ve Amerikalı bilim adamları, sürekli stres altında tutulan farelerde kanser tümörünün ortaya çıktığını saptadılar.

Prof. Ringborg, ortaya çıkan sonucun insanlar için de geçerli olduğunu, kanserin sadece yiyicek ve içeceklerden kaynaklanmadığını, kalabalık ve stresli şehirlerin de kanser riskini arttırdığını söyledi.

Amerika’nın Texas Üniversitesi ve İsveç Karolinska Hastanesi’ne bağlı bilim adamları, gerçekleştirdikleri ortak çalışmada, hiçbir kanser belirtisi göstermeyen sağlıklı fareleri sürekli sürekli  stresli ortamlarda tuttular.Bir süre sonra farelerin çoğunda kanser tümörünün ortaya çıktığı saptandı. Tümörün ortaya çıkma süresinin farelerin gen yapılarına ve verilen stresin sıklığına ve büyüklüğüne göre değiştiği bildirildi.

Stresli ortamlarda sürekli bulunanların dışında, aşırı gerilim içinde yaşayan kavgacı ve aldırgan kişiler de kanser riski taşıyor.

1132890cookie-checkAşırı stres kanser yapıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.