İş aramak için en iyi ve en kötü yöntemler

En Kötü Beş:


1. Sadece çevrimiçi arayın. Onu deneyenlerin çoğu için çalışmaz. Sadece onların arama metotları olarak İnterneti kullanan her 100 iş-arayandan sadece dördü bir iş bulacaktır. İstisna: Mühendislik, finans, ve sağlık bakımı veya teknik bilgisayarla ilgili işler. 


2.CV yi rasgele e-posta ile gönderin. Denizde kaybolan gemiler gibi, etrafta kayan milyonlarca CV vardır. Hiç kimse, kaç tanesinin işle sonuçlandığını saymaya zahmet etmedi.


3.Profesyonel/ticari dergilerin içine bakın. Sadece bu metodu kullanan her 100 iş-arayandan  yedisi bir iş bulacak; 93’ü iş bulmayacak.


4.Gazete ilanlarına cevap verin. Başarı, maaş seviyesine bağlıdır; Ne kadar yüksek maaşla iş arıyorsanız  o kadar düşük başarı oranında onu bir gazete ilanıyla bulursunuz.


5.İşe alma acentaları veya arama firmaları kullanın. Başarı oranı, son zamanlarda, erkekler için değil kadınlar için  hafifçe arttı. Bir çalışma, özel işe alma acentaları vasıtasıyla,   bayanların %27.8’i iki ay içinde bir iş bulduğunu ortaya çıkardı.



En İyi Beş:


Bu metotları dört tanesine kadar  kullanın. Daha fazla başka ve kendinizi oldukça ince yayarsınız. 


1.İş  rehberlerine (öncülerine) sorun. Ailenizin üyeleri ile konuşun veya mezun olduğunuz okullarda okullarda kariyer merkezlerini ziyaret edin. Bir soru sorun: Çalıştığınız veya başka yerdeki herhangi bir işi biliyor musunuz?


2.Kapılara vurun. İster açık kontenjan olsun, ister olmasın, sizi ilgilendiren işverenlerin yanına şahsen girin. Yüz yüze gelerek, sadece CV  yollamak yerine, bir yedi-kat daha iyi iş bulma şansına sahip olursunuz.


3.Telefon Rehberi kullanın. Onların iş verip vermeyeceklerini  sorarak, hedeflenmiş telefon görüşmeleri yapın  veya ilgilendiğiniz alanlarda işverenleri ziyaret edin.


4.Bir “iş-kulübü” oluşturun. Diğer iş arayanlara katılın ve yukarıdakini takip edin.


5.Kendi kendinize  bir değerlendirme yapın. Kullanmaktan en çok zevk aldığınız  vasıflarınızı belirleyin. Nerede başarılı olacağınız iş ortamına karar verin ve en etkin işinizi yapın. İlgilendiğiniz iş başlıklarını, böyle işleri sunan  şirketleri, ve sizi iş verecek gücü olan insanları   bulun. Vasıflarınız, onların problemlerini nasıl çözebilir?


*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den  tercüme edilmiştir.


www.pekiyi.150m.com    
[email protected]

715020cookie-checkİş aramak için en iyi ve en kötü yöntemler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.