Arap basınından Türkiye-Suriye iddiası: ‘Ankara çekilmeyi tartışmaya başladı’

Arap basını, tartışma yaratacak bir “Türkiye ve Suriye” iddiasına yer verdi. Ankara-Şam hattı arasındaki normalleşme adımlarına, Türkiye’nin ilk adımı atacağı öne sürüldü.
İlişkilerin koptuğu Ankara-Şam hattı arasında normalleşme adımları gündemdeki yerini korurken, Arap basınında tartışma yaratacak bir iddia gündeme geldi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ancak Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinden askerlerini çekmesi halinde görüşebileceğini söylemesinin ardından, Lübnan’ın önde gelen gazetelerinden Al Akhbar, “Ankara Suriye’den çekilme formülünü tartışıyor” başlıklı bir haber yayımladı.
Haberde, “Ankara, Şam ile siyasi nitelikli bir toplantı yapılması konusunda ısrarını sürdürüyor ve bu talebin gerçekleşmesi için Rus ve İranlı arabuluculara sunmaya hazırlandığı çözüm önerileri üzerinde çalışarak Şam’a güven vermeye çalışıyor” ifadeleri yer aldı.
MOSKOVA FORMÜL ARIYOR
Esad’ın “Türkiye’yle ilişkilerin normalleşmesi için Türk askerinin Suriye’den çekilmesi” şartı sonrası ertelenen Suriye-Türkiye-Rusya-İran dörtlü toplantısına ilişkin Al Akhbar, “Moskova yeni bir tarih henüz belli olmadan toplantıyı yeniden tasarlamaya çalışıyor” dedi.
Gazete ayrıca “Türkiye’deki seçimlerin sonucundan bağımsız olarak, Ankara’nın yapılacak anlaşmaya bağlı kalacağı sözü” verdiğini de öne sürdü. cumhuriyet.com.tr
2677010cookie-checkArap basınından Türkiye-Suriye iddiası: ‘Ankara çekilmeyi tartışmaya başladı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.