Araştırma ekibi Almanya’da kolları sıvadı…

Yazıcıoğlu, Almanya’nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen ve 9 Türk’ün yaşamını yitirdiği yangını araştırmak üzere Türkiye’den gelen 4 kişilik ekibin, burada oluşturulan 50 kişilik araştırma komisyonu ekibiyle çalışmalara başladığını açıkladı.

Mustafa Said Yazıcıoğlu, Ludwigshafen’deki yangında yaşamlarını yitiren ailelerin yakınlarıyla belediyeye ait bir salonda basın toplantısı düzenledi.

Yazıcıoğlu, konuşmasında, yangın olayıyla ilgili çalışmalara başlayan 4 kişilik heyetin, daha önce Almanya’da görev yapmış ve iyi Almanca konuşan kişiler olduğunu söyledi.
Ludwigshafen’deki olayın Türkiye gündemini değiştirdiğini hatırlatan Yazıcıoğlu, ”İslam karşıtlığı, (tırnak içinde) Türk düşmanlığının büyütüldüğünün farkındayız. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu Almanya’da yaşıyor. Haketmediğiniz sıkıntılar yaşadınız. Bunları bertaraf etmek için çalışmaktayız” diye konuştu.

Yazıcıoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da yarın Ludwigshafen’e geleceğini hatırlattı.

CHP’DEN ALMANYA’YA HEYET

Öte yandan CHP, Almanya’nın Ludwigshafen kentinde meydana gelen ve 9 Türk’ün öldüğü yangınla ilgili incelemelerde bulunacak heyeti belirledi.

İstanbul Milletvekili İlhan Kesici’nin başkanlığını yapacağı heyet, İstanbul Milletvekili Nur Serter, İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ile Parti Meclisi (PM) üyesi Ali Kılıç’tan oluştu.
Kesici ve Kılıç’ın Almanya’da olduğu, Serter ve Ersin’in ise yarın Almanya’ya gidecekleri belirtildi.  
 

1166250cookie-checkAraştırma ekibi Almanya’da kolları sıvadı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.