Arçelik ve Karsan, Türk Metal Sendikası’nın işçileri için aldığı grev kararını KAP’a bildirdi

Arçelik ile Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., KAP’a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yaptığı açıklamada işçilerinin greve gittiğini duyurdu.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde karar alınamadığı için Türk Metal Sendikası bütün işyerlerinde greve gitme kararı almıştı.

15 Ocak tarihinde açıklanan grev kararı 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisini ilgilendiriyor.

Bu kararla Arçelik, Bosch, Ford Otosan, Mercedes, Renault, Siemens, Tofaş ve TürkTraktör’ün de aralarında olduğu 186 işyerinde greve gidilecek.

Arçelik ve Karsan’ın KAP’a yaptığı açıklama şöyle:

“Şirketimizin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası tarafından tüm işyerlerimiz için uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere Grev Kararı alındığı Türk Metal Sendikası tarafından Şirketimize bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

İşveren sendikası MESS ile masada anlaşamayan, metal işçisine dayatılan yoksulluk ücretini kabul etmeyen sendikamız, bugün (15 Ocak 2020) tarihi itibariyle GREV KARARINI almıştır.”

2376490cookie-checkArçelik ve Karsan, Türk Metal Sendikası’nın işçileri için aldığı grev kararını KAP’a bildirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.