Arcola Ala Turka’dan “Bahar Noktası”

Can Yücel’in “Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası” adıyla çevirdiği William Shakespeare’in “A midsummer Night’s Dream” oyunu “Bahar Noktası” başlığı ile 23-27 Şubat arasında Arcola Tiyatrosu’nda.

Arcola Ala Turka’nın açıklaması şöyle:

“Modern Türk edebiyatının sevilen şairi Can Yücel, Shakespeare’in ‘Bir Yaz Dönümü Gecesi Rüyası’ adıyla tanınmış bu eseri ‘Bahar Noktası’ adıyla Türkçe’ye çevirmiştir. Çünkü İngiliz tiyatro tarihinin büyük şairi William Shakespeare’in en unutulmaz komedisini aynı zamanda başka bir kültüre de uyarlamıştır. Ala Turka ekibinin eski ve yeni oyuncuları, bir araya geldikleri bu oyunda tüm seyircilerini sihirlerle ve sürprizlerle dolu bir hikayeyi izlemeye davet ediyorlar.

Bir masal tadında yazılmış oyun deniz kenarında geçer. Buradaki eşraf, genç aşıklar, balıkçılar ve sudan çıkan periler gerek akıl almaz muziplikler, gerekse türlü dargınlıklardan sonra, maceralarla dolu yanlışlıkların hepsini tatlıya bağlarlar. Bir rüya gibi geçen olaylar, acemiliğiyle meşhur bir gösteri ile son bulur.

Geçen yıllarda ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ ve ‘Deli Dumrul’un da yönetmenliğini yapan Naz Yeni, ‘Bahar Noktası’ için ‘Zengin dili ve etkileyici şiirselliği ile büyükler için yazılmış olsa da, hareketli sahneleri sayesinde 5 yaş ve üzeri küçüklerin de aileleri eşliğinde severek izleyebileceği bir oyun amaçladık’ diyor.

Creative Disruptions festivaline dahil olan oyun Türkçe oynanacak ve orijinal dili olan İngilizce çevirisi de üstyazılar ile takip edilebilecek.”

***

OYUNCULAR (sahneye çıkış sırasına göre) İpolita – Arzu Kartal Stone Tezeus – Sadun Çengel Egesu – Gülseren Taş İskender – Orhan Kanalp Dimitri – Görkem Çınar Eleni – Feride Morçay Filostrata – Şenay Balta Hermiya – Özlem Taş Erkan – Deniz Okçu Maiyet – Hasan Zilihaoğlu Babaron – Dursun Kuran Müzeyyen – Eser Rüzgar Cin – Gülistan Sarbas Peri – Seda Çelik Mürdümük/Semiran – Semra Tekin Hardal/Hatçe – Begüm Çınar Örümcek/Keriman – Ceyda Orhan Testere – Tuana Arayıcı Öreke – Tuncay Akpınar Körük – Evrim Baş Teneke – Rıza Keskin Mengene – Gözde Emregil Işık Yüksük – Deniz Merih Gök

YARATICI EKİP:
Yönetmen – Naz Yeni
Kostüm tasarım – Berrin Bugay Lawler
Müzik Danışmanı – Selin Asar
Ses Tasarım – Seher Ayyıldız
Aksesuvarlar – Duygu Avcı, Zeynep Işık Yardımcı
Dekor – Begüm Çınar
Işık Tasarım – Sadun Çengel Terzi – Ceyda Orhan
Reji Asistanları – Leman Kurtcan, Eser Rüzgar, Tuana Arayıcı, Gülistan Sarbas

BİLETLER: £12/£15 https://www.arcolatheatre.com
ARCOLA TİYATRNOSU: 24 Ashwin Street, London E8 3DL
BİLGİ İÇİN: 020 7503 1646

2385620cookie-checkArcola Ala Turka’dan “Bahar Noktası”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.