Arslan’a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya verilen aranın ardından, kararını açıkladı.


Sanık Alparslan Arslan, ”Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, yerine yeni bir düzen getirmeye, fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek” suçundan Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 309/1. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.


Arslan, ”Danıştay 2. Dairesi Başkanı Mustafa Yücel Özbilgin’i, tasarlayarak ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek” suçundan TCK 82. maddesinin (a) ve (g) bendleri uyarınca da bir kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.


Alparslan Arslan; Mustafa Birden, Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ve Ahmet Çobanoğlu’nu ”tasarlayarak ve yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ayrı ayrı olmak üzere TCK’nın 82. maddesinin (a) ve (g) bendleri ile 35. maddesi uyarınca 15’er yıldan toplam 60 yıl; ”patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak” suçundan 4 yıl 9 ay, ”kişiler arasında korku, kaygı ve panik yaratacak şekilde patlayıcı madde kullanmak” suçundan 1 yıl, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması sonucu ”mala zarar vermek” suçundan 1 yıl, ”ruhsatsız silah taşımak” suçundan 2 yıl hapis ve 450 YTL adli para cezasına çarptırıldı.


Mahkeme, sanık Arslan’ın üzerine atılı diğer suçlardan ise ayrı ayrı beraatine karar verdi.  Arslan’ın, karar açıklanırken, kulaklarını kapattığı dikkati çekti.


3 SANIĞA MÜEBBET HAPİS


Danıştay 2. Daire üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılarla ilgili davada, sanıklar Osman Yıldırım, Erhan Timuroğlu ve İsmail Sağır müebbet hapse mahkum edildi.
Sanıklardan Süleyman Esen ve Tekin İrşi, ”Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya ve yerine başka bir düzen getirmeye teşebbüs etmek amacıyla kurulan silahlı suç örgütünün üyesi olmak” suçundan Türk Ceza Kanununun (TCK) 314/2. maddesi ve 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasasının 5. maddesi uyarınca 6 yıl 3 ay hapse mahkum edildi.


Mahkeme, Esen ve İrşi’yi ayrıca ”patlayıcı madde bulundurmak ve taşımak” suçundan TCK 1/2 ve 62. maddeleri uyarınca 3 yıl 11 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. İrşi, üzerine atılı diğer suçlardan ise beraat etti.


Mahkeme, sanıklardan Aykut Metin Şükre, Ayhan Parlak ve Salih Kurter’in üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

1055290cookie-checkArslan’a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.