Şart teke düştü

BirGün muhabiri Elçin Yıldıral’ın bildirdiğine göreBerkin Elvan’ın babası Sami Elvan, DHKC üyelerinin talebi üzerine akşam saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Sami Elvan’ın savcının rehim tutulduğu 6’ncı katta eylemcilerle telefonla görüştüğü bildirildi.

Elçin Yıldıral, Halkın Hukuk Bürosu avukatları Ebru Timtik, Şükriye Erden ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın da 6’ncı katta savcıyı rehin alan kişilerle telefonla görüşüldüğünü belirtti.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında rehin alındı. Söz konusu kat tamamen kapatıldı ve adliyeye özel tim ekipleri sevkedildi. Bu arada adliyeden bir kaç el silah sesi duyulduğu bildirildi.

İlk gelen bilgilere göre teröristler 3 kişi ve bunlardan birisi avukat…

DHKC örgütüne yakın bir internet sitesinde, savcının rehin aldındığı, talepler yerine getirilmediği takdirde savcının öldürüleceğini yazıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyor.

Yaklaşık iki ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, son olarak Emniyet Müdürlüğü’nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

REHİN ALANLARLA GÖRÜŞÜLÜYOR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı.

ADLİYE GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILDI

Adliye giriş-çıkışlara kapatılırken, Kiraz’ın odasının bulunduğu 6. kat boşaltıldı. Alt ve üst katlarda yoğun güvenlik önlemi alındı.

Terörle Mücadele ve Özel Harekat şube müdürlüklerine bağlı ekipler ile müzakere timi, adliyeye geldi. Adliyenin dışında hakim noktalara da keskin nişancıların yerleştirildiği görüldü.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Emniyet Müdürü Selami Altınok ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa

Çalışkan da adliyeye geldi.

Adliye önünde, Olay Yeri İnceleme ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

GAZETECİLER UZAKLAŞTIRILDI

Adliyenin A kapısı önündeki basın mensupları, pencereden silahla ateş açılması ihtimaline karşı buradan uzaklaştırıldı.

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal’ın adliyeye girdiği görüldü.

TALEP TEKE İNDİ

Öğlen saatlerinde DHKC örgütü üyeleri Gezi Parkı ve Berkin Elvan davalarına bakan savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin almış ve İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve ÇHD’den ve Halk Meclislerinden birer kişiyle görüşmek istediklerini açıklamışlardı. açıklamanın Ardından Ümit Kocasakal, müzakereler için Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

Halkın Hukuk Bürosu da twitter hesabından, müzakerelerle ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamaya göre, eylemci Berkin Elvan’ın katilinin açıklanması halinde savcıya yönelik bir eylem yapmayacağını açıkladı.
..

1448940cookie-checkŞart teke düştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.