‘Askeri destek muharip olmayacak’

Bükreş’te devam eden NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sırasında Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, bugün öğleden sonra yapılacak Afganistan özel oturumunda özel bir mesaj verip vermeyeceğinin sorulması üzerine, Türkiye’nin Afganistan’a güçlü desteğinin devam ettiğini ve edeceğini bildirdi.

Zirvede Afganistan’a askeri güç gönderilmesiyle ilgili detayların görüşüleceğini anlatan Gül, ”Muharip olmayacak. Yani orada savaşa giren olmayacak. Onun ötesinde Afganistan’a hem askeri hem sivil güçlü destek vermeye devam edeceğiz. Bu bizim çok önem verdiğimiz bir konu” diye konuştu.

Gül, Fransa’nın NATO’nun savunma kanadına dönme kararıyla ilgili soruya, ”Hep değerlendiriyoruz bunları. Şu anda size bir şey açıklayabilecek durumda değilim. Fransa, Avrupa’nın güvenliği açısından önemli bir ülke. Afganistan’da kuvvet artırımına gidiyorlar. Herhalde bütün bunlar dikkate alınacaktır” yanıtını verdi.

NATO zirvesi kapsamında bazı ikili temaslarda bulunacak olan Gül, ilk görüşmesini Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile bugün saat 16.30’da yapacak.

FRANSA’DAN TAKVİYE ASKER

Bu arada, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, Afganistan’ın doğusuna 800 kadar takviye asker gönderileceği haberini doğruladı. NATO zirvesi dolayısıyla Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Sarkozy, “Fransa’nın Afganistan’daki varlığını, doğu bölgesine bir taburla güçlendirmeye karar verdim” dedi.

1169750cookie-check‘Askeri destek muharip olmayacak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.