Askerler, Gül’ün resepsiyonuna katılmadı

Resepsiyon krizinin odağında, bu yıl ilk kez, Abdullah Gül’ün türbanlı eşi Hayrünnisa Gül’ün de protokolde yer alması var.

Cumhurbaşkanlığına seçildikten sonra Abdullah Gül 29 Ekim’de çifte resepsiyon düzenlemeye başlamıştı.

İlk resepsiyon öğleden sonra eşsiz olarak aralarında üst düzey askeri yetkililerin de olduğu devlet erkanına, ikinci resepsiyonsa eşli olarak değişik kesimlerden davetlilere veriliyordu.

Kılıçdaroğlu da katılmadı

Çankaya Köşkü’nde çifte resepsiyon uygulamaya başlamasıyla Genelkurmay da Merkez Orduevi’nde ayrıca resepsiyon düzenlemeye başlamıştı.

Komuta kademesi de önce Cumhurbaşkanlığı’nın öğle saatlerinde devlet erkanına verdiği eşsiz resepsiyona katılıyor, akşam saatlerinde Merkez Orduevi’ndeki resepsiyona gidiyorlardı.

Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu yıl eşi Hayrünnisa Gül’ün ile birlikte tek bütün konukları tek resepsiyonda ağırlama kararı aldı ama Genel Kurmay da kendi resepsiyonunu verme alışkanlığından vazgeçmedi.

Cumhurbaşkanın verdiği resepsiyona katılıp katılmayacağı merak edilen başka bir kişi de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu idi.

Kılıçdaroğlu resepsiyon yerine İstanbul’da Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği etkinliğe gitmeyi tercih etti.

Akdağ, Hayrunnisa Gül’ün elini sıkmadı

Erdoğan resepsiyona yalnız gelirken, Sağlık Bakanı ve AKP Diyarbakır milletvekili İhsan Arslan, Hayrunnisa Gül’ün elini sıkmadı. İhsan Arslan’ın eşinin de Abdullah Gül’ün elini sıkmadığı gözlendi. (BBC)

1265000cookie-checkAskerler, Gül’ün resepsiyonuna katılmadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.