Astsubayın sakladığı silahlar bulundu

Operasyonda, astsubay Özgür Z. tarafından temin edildiği iddia edilen 5 el bombası, lav silahı, Glock marka tabanca ve mermilerin astsubayın dayısı Ali Rıza Ç. ile bir arkadaşının evlerinde ele geçirildiği bildirildi. Astsubay ile dayısı tutuklandı.


Antalya Cumhuriyet Savcılığının ve jandarmanın bilişim suçuna yönelik bir soruşturması kapsamında elde edilen yasal teknik dinleme kayıtlarının savcılığın talimatına rağmen imha edilmediğinin ortaya çıkmasıyla jandarma ve polis tarafından başlatılan soruşturma ve operasyon genişletildi.


Gözaltına alınan Antalya İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubay Özgür Z’nin Ulus Mahallesi’ndeki evinde yapılan aramada, savcılık ve jandarma tarafından 2 yıl önce yapılan bilişim suçuna yönelik bir soruşturmada elde edilen yasal teknik dinleme kayıtlarıyla ilgili 150 CD’nin ele geçirildiği öne sürüldü.


Soruşturma kapsamında Astsubay Özgür Z’nin dayısı olduğu belirlenen Ali Rıza Ç. ile ses ve ışık sistemleri şirketi sahibi olduğu bildirilen arkadaşı H.Ş’nin de evleri arandı.
Ali Rıza Ç. ile H.Ş. gözaltına alınırken, astsubayın dayısı Ali Rıza Ç’nin evinde 5 el bombası, bir lav silahı ve aydınlatma fişeği, H.Ş’nin evinde ise Glock marka bir tabanca ile 19 merminin ele geçirildiği ifade edildi.


Söz konusu silah ve mühimmatın tamamının gözaltındaki astsubay Özgür Z. tarafından temin edildiği ve bu evlere getirildiği iddia edilirken, mahkemeye sevk edilen Astsubay Özgür Z. ile dayısı Ali Rıça Ç tutuklandı, H.Ş. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
 

1072540cookie-checkAstsubayın sakladığı silahlar bulundu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.