Ata, Anıtkabir’de devlet töreniyle anıldı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer başkanlığındaki devlet erkanı, Atatürk’ün kabrine çelenk koyarak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.


Cumhurbaşkanı Sezer başkanlığındaki kortejde, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanı Osman Arslan, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, bakanlar kurulunun bazı üyeleri, kuvvet komutanları, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı siyasi partilerin temsilcileri, milletvekilleri, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.


Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, TBMM’de de törenle anıldı. TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, saat 09.05’de Meclis’teki Atatürk Anıtı’na çelenk koydu ve saygı duruşunda bulundu.


Bu arada, Ulu Önder Atatürk, İstanbul’da da Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.


SEZER: “LAİKLİK ‘ADAM OLMAK’ DEMEKTİR”


Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunca düzenlenen ”Anma Toplantısı”na katılan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer,  Atatürk’ün uluslaşma, uygarlaşma, çağdaşlaşma ve aydınlanmanın tümüne aynı anda ve ivedilikle çözüm bulunması gerektiğini bildiğini ve buna inandığını belirterek, ”Onun için her şeyin temeline laikliği yerleştirerek yola çıkmıştır. En kısa söyleyişle O’na göre laiklik ‘adam olmak’ demektir”diye konuştu.


ERDOĞAN: “CUMHURİYET DEĞERLERİ KORUNMALI”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk’ün, her ferdi, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı temelinde birleştirmeyi başardığını belirterek, ”Onun için de Atatürk ilkelerini, Cumhuriyet değerlerimizi her türlü gündelik siyasi tartışmanın üzerinde tutarak, ayrıştırıcı değil, birleştirici, milletimizin bütün fertlerini kucaklayan bir mutabakat çerçevesi şeklinde muhafaza etmeliyiz” dedi.


 

1035220cookie-checkAta, Anıtkabir’de devlet töreniyle anıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.