ATGB’ye yeni katılımlar

ATGB(UK)’in ikinci genel kurulundan sonra, gerçekleştirdiği ilk toplantısında üyelik için yapılan başvuruları değerlendiren Yönetim Kurulu, Aynur Gokyildiz,  Figen Gunes, Emre Altintas, Ozlem Sanatci, Baki Erciyas,Halil Yetkinlioglu, Kamuran Samar ve Vusal Hamzayev’in başvurularını kabul etti. Böylelikle ATGB(UK)’in üye sayısı 30’a çıktı.


ATGB(UK)’den konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “kuruluşunun üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine rağmen, İngiltere’de yaşayan meslektaşlarımızın örgütümüze gösterdiği ilgi, başıboş gazeteciliğe geçit vermeme kararlılığının göstergesidir” denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:


“İngiltere’de görev yapan gazetecilerin, mesleklerini, tüm dünyada kabul görmüş ilkeler çerçevesinde sürdürmek gibi zor bir görevleri var. Çalıştıkları ya da bağlı oldukları kurumların kimi dayatmaları ile de karşı karşıyalar. O nedenle bir çatı altında, sorunlara olabildiğince çözüm bulabilmek, en azından dayanışma göstermek için bir araya gelmiş olmamız çok önemli. Katılan meselktaşlarımız gücümüze güç kattılar”



 

810120cookie-checkATGB’ye yeni katılımlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.