Atılım gazetesine baskın

İstanbul’da polis sabah saatlerinde sol görüşlü Atılım gazetesi ile bazı evlere baskın düzenledi.

Baskın düzenlenen evler arasında Limter İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç’in de evi var. Aramada Dinç’in bilgisayarına el konulduğu öğrenildi.

Ankara, İzmir ve Adana’da da Ezilenlerin Sosyalist Platformundan bazı üyelerin evlerine baskın yapıldı.

PLATFORM’DAN AÇIKLAMA

Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu’nun  (TGDP) “basına ve kamuoyuna” başlıklı açıklaması da aynen aşağıdaki gibidir: 

* İstanbul’da Atılım Gazetesine ve Çeşitli İllerde ESP (Ezilenlerin Sosyalist Platformu), EKD (Emekçi Kadınlar Derneği) vb. Yasal Kurumlara Yönelik Polis Baskınlarında 60’ı Aşkın Gazeteci, Yazar, Sanatçı, ESP’li Gözaltına Alındı.
* Gözaltına alınanlar arasında Sanat ve Hayat Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni ve BEKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Orman, Hatay’ın ortak belediye başkan adayı ve ESP temsilcisi Muhsin Çobanoğlu da Bulunuyor.
* Keyfi Gözaltılara Son!
* Söz, Eylem ve Örgütlenme Özgürlüğü!
* Baskılar Bizi Yıldıramaz!
* Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), baskın ve gözaltıları protesto etmek amacıyla İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde bugün saat 13.00’de basın açıklaması yapacak.

Atılım gazetesinin bildirdiğine göre bugün sabah saatlerinde gazetenin İstanbul Aksaray’da teknik işlerinin yapıldığı Güneş Ajans ile İstanbul, Ankara, İzimir, Adana, Hatay ve Mersin’de çok sayıda eve polis baskını yapıldı. İstanbul’da Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP)’nin Beyoğlu’ndaki bürosunun kapısını polis kırarak içeri girmiş, büroda kimse olmadan arama yapıldığı öğrenilmiştir.

Saptayabildiğimiz kadarıyla gözaltına alınanların isimleri şunlar:

Sanat ve Hayat dergisi genel yayın yönetmeni ve BEKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Orman, Atılım gazetesi editörü Figen Yüksekdağ ile muhabirler Önder Öner ve Çetin Poyraz, Nazım Hikmet Marksist Bilimler Akademisi Koordinatörü Alp Altınörs, Adana ESP temsilcisi Hülya Gerçek, Sevilay Gündoğan ve İbrahim Yapıcı; Ankara ESP temsilcisi Alihan Alhan ve soyisimleri öğrenilemeyen Bahtiyar, Cebrail, Serdar, Savaş; Emekçi Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Münevver İltemur, Tuğba Gümüş ve Fatma Siner; ESP’li Hatice Aydemir, Hasan Ozan, İrfan Gerçek, Tarık Tepeli, Zelal Armutlu, Bülent Kapar, Abbas Duman, Yüksel Bulut, Yeşim Sönmez, Hızır Uzundağ, Aşur İşbilir, Erhan Çalparmak, soyisimleri öğrenilemeyen Kurtuluş, Yücel ve Eylem, İzmir’de SGD’li Şerife Erbay… Polis, Hatay’ın ortak belediye başkan adayı ve ESP temsilcisi Muhsin Çobanoğlu’nu da gözaltına aldı. Hatay’da Ezgi Müzik’in kapısı kırılarak arama yapıldığı öğrenildi. Hatay’da aynı zamanda, Gökben Keskin, İlker Tatlı Pınar, Mersin’de Hacer Koçak, Erden Fesli, Esat Süner, Seher Kilisli, Deniz Melih Özşen gözaltına alındı.

Polisin Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Cem Dinç’in evine de baskın düzenlediği ve bilgisayarına el koyduğu bildirildi.

Yasal kurumlara ve evlere yapılan polis baskınları kararını İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ancak gözaltıların gerekçesi öğrenilemedi.

Toplumsal muhalefet güçlerinin “Toplumla Mücadele Yasası” adını verdiği Terörle Mücadele Yasasının kapsamlı bir uygulamasıyla daha yüzyüzeyiz. Gözaltılar ülke çapında eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Hatırlanacağı gibi 2006 yılında da Atılım, Özgür Radyo, BEKSAV, ESP, Limter-İş sendikası gibi çok sayıda yasal kuruma baskın yapılmış, 100 cıvarında insan gözaltına alınmış, bunların yarıdan fazlası tutuklanmıştı. Şimdiden gözaltı sayısı 60’ı aşmış bulunmaktadır. TMY’nin yeni bir kitlesel tutuklama törörüyle karşı karşıya kalacağımız endişesini yaşıyoruz.
Gözaltına alınanlar arasında Hatay Belediyesi ortak başkan adayı Muhsin Çobanoğlu’nun da bulunması TMY terörünün keyfiyette sınır tanımadığını gösteriyor.

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), baskın ve gözaltıları protesto etmek amacıyla İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde bugün saat 13.00’de basın açıklaması yapacak.

Basını ve kamuoyunu, insan haklarını, düşünce ve ifade özgürlüğünü savunan kişi ve kurumları duyarlılığa çağırıyoruz.


 

1190810cookie-checkAtılım gazetesine baskın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.