Au-Pair’lere baba ocağı

Çakır derneğin faaliyetlerini anlatırken Federasyonda suların durulduğunu ve As Başkan’ın boşalan başkanlık görevini üslendiğini belirtti.Çakır sorularımızı şöyle yanıtladı:


 


– Üye sayınız ne kadar?


– Şimdi üç bine ulaştı.


 


– Dernek çalışmalarını anlatır mısınız?


– Her zaman olduğu gibi İngilizce kurslarımız sürüyor. Üniversite gençlerimize kimya, matematik gibi yardımcı dersler veriyoruz. Hafta sonları da ‘Kadınlar Sohbet Toplantısı’ düzenleniyor. Bir de Au-pair kızlarımıza yardımcı oluyoruz. Ailesiyle sorunlu olan kızlara geçici aileler buluyor ve onlara İngilizce kursları sunuyoruz. Folklör çalışmaları da sürüyor.


 


– Au-Pair’ler size nasıl ulaşabilir?


– Adresimiz 76b/c Fore Street London N18 2SL, telefonumuz da 020 8803 0208. Ayrıca cep telefonum da 07721620103’dür. Dernek olarak kızlarımıza ve öğrencilere baba ocağı sıcaklığını sunmaya çalışıyoruz. Basın Au-Pair sorununu çok işlemişti. Biz bu yaralı konuya neşteri vurduk.


 


– Federasyon ile ilişkileriniz nasıl?


– Federasyon kurulduğundan bu yana üyesiyiz. Federasyon çalışmaları kendi dernek çalışmalarımızı rolantiye aldırmıştı. Çünkü Federasyon’a güvendik. Güvenmeyi de sürdüreceğiz. Federasyon’un yükümüzü azaltacağını düşünmüştük. Şimdi bu gerçekleşmeye başladı.


 


– Federasyon’daki başkanlık sorunu çözüldü mü?


– Bütün demokratik kurumlarda yaşanan şeylerdi. Çekişmeler oldu. Çekişmeler yalnızca seçimlerde oldu. Yalnızca Federasyon başkanından kaynaklanıyor olacak, eski başkan kendi sorunlarından olacak istifayı yeğledi. O bir kargaşa gibi gözükse de çalışmalar normal olarak devam ediyor… As Başkan’ımız tüzük gereği başkanlığı başarıyla sürdürüyor.


 


– Eski Başkan Diyanet Vakfı’nın başkanıdır. Vakfın Federasyon’dan ayrılması gündeme geldi mi?


– Hayır. Altını çizerek söylüyorum. Böyle bir şey olamaz. O bir devlet kuruluşudur. Kişilerin tekelinde değildir. Şunu da açıkca söylemek istiyorum. Eğer diğer dernekler içinde de kişilere bağlı olarak Federasyon’da kalan varsa zaten, onlar hiç kimseye ne kendilerine ne de derneklere hayır getirmez…

729150cookie-checkAu-Pair’lere baba ocağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.