Çavez’e İran Yüksek Devlet Nişanı

Çavez, ABD Başkanı George Bush’un ”Tanrıyla irtibatı olduğunu ve her gün konuştuğunu söylediğini” ifade ederek, ”Senin Tanrıyla irtibatın yok. Her gün konuştuğun da Tanrı değil, şeytan” dedi.

Çavez, kendisine devlet nişanı verilmesi dolayısıyla Tahran Üniversitesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ABD yönetimini eleştirdi.

ABD’nin Irak, Filistin ve Afganistan’da ”bataklığa saplandığını” söyleyen Çavez, ”Birlikte hareket ederek, birbirimize yardımcı olarak Amerikan emperyalizmini yenebilir ve dünyayı kurtarabiliriz” dedi.

İsrail’in Lübnan ve Filistin’e saldırmasına da değinen Çavez, şunları kaydetti:

”Venezuela halkının tutumu, İsrail’in faşist girişimlerinin kınanmasıdır. Onların yaptıkları faşist girişimlerdir. Onlar için kimin öldüğü önemli değil. Faşist planları doğrultusunda kendi hedeflerine doğru ilerliyorlar. İsrail, Hitler’in cinayetlerini eleştiriyor. Elbette Hitler sadece Yahudilere karşı değil, bütün insanlığa karşı suç işledi. Ancak şu anda İsrail’in yaptıklarının Hitler’inkinden farkı yok. Biz, bu rejimin girişimlerini kınıyoruz. Biz Hiroşima ve Nagasaki’ye atılan bombaları da kınıyoruz. Çünkü bunların hepsi faşizmin birer göstergesidir. Şu anda İsrail tarafından yapılanlar da terörizm ve faşizmdir. Bütün dünya bunları kınıyor. Biz bütün dünyadan birlikte olmalarını ve bu çifte standartlara karşı çıkmalarını, bunu durdurmalarını istiyoruz.”

AHMEDİNEJAD: ”BM, SİYONİST REJİMİN SALDIRILARINI KINAMADI” 
 
Ayrıca İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ”BM Siyonist rejimin saldırılarını kınamadı, ateşkes çağrısında da bulunmadı. Bu, BM’nin alnına çalınmış kara bir lekedir. Bu leke, dünya durdukça BM’nin alnında kalacak” diye konuştu.

Ahmedinejad, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Çavez’e yüksek devlet nişanı verilmesi için düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ”Lübnan ve Filistin’in dünya için bir ayna görevi gördüğünü, İsrail rejiminin gerçek kimliğinin de bu aynada rahatça görülebildiğini” söyledi.

”Siyonist rejim, bölgeyi yağmalama temeli üzerine kurulmuştur” diyen Ahmedinejad, sözlerini, ”Bu rejim belirli bir plan çerçevesinde bölgede daimi bir tehdit ve tecavüz unsuru olarak kurulmuştur” dedi.

”İsrail yönetiminin cinayette hiçbir sınır tanımadığını, çocukları, kadınları öldürdüğünü, evleri yıktığını” belirten Ahmedinejad, bazı büyük güçlerin de İsrail rejimini desteklediklerini kaydetti. Ahmedinejad, ”Siyonist rejim ve destekçileri insan hakları ve demokrasiyi kullanıyorlar” dedi.

Venezuela Devlet Başkanı Çavez’e ”Kardeşim” diye hitap eden Ahmedinejad, Çavez’in emperyalizme karşı kendi milletinin çıkarlarını korumak için mücadele ettiğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, ”Sayın Çavez benim, İran milletinin ve bütün özgür milletlerin kardeşidir” dedi.

 

1133300cookie-checkÇavez’e İran Yüksek Devlet Nişanı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.