Çavez’le yeni bir gün doğuyor

Çavez 4. Kez yine Venezuela cumhurbaşkanı seçildi. Resmi açıklamaya göre oyların %55’ini aldı. Miraflores sarayı balkonundan yaptığı konuşmada iki şey özellikle dikkat çekiciydi. : Seçim sonuçlarını kabul eden muhalefe teşekkür etti. Halkın iradesine saygıyı ifade ediyordu. Hepimiz Simon Bolivarın çocuklarıyız ve bu zaferi bu ulusun çocuklarına ve gençlerine adıyorum dedi.

Çavez’in seçim başarısında halka güvenme ve halkla birlikte çalışma ruhu ön planda tutulmuştu ve öyle olmaya devam edecek.
İkinci nokta : Balkon konuşmasında eline Simon Bolivar’a ait kılıcı alarak onun 200 yıl önce söylediği “Ben burada tek bir şey kazandım, bağımsızlık,ülkemin bağımsızlığı”., sözünü hatırlatmasıydı.

Halk ve bağımsızlık. Çavezin formülü burada.

Ulusal değerleri sahiplenme ve benimsetme çok öenmli ve Çavez her davranışıyla buna vurgu yapıyor. Aslında muhalefetin seçim anlayışını bile bu anlamda yönlendirdi. Muhalefetin adayı Capriles’in Çavez gibi üzerine Venezuela bayrağı ve renkleri taşıyan giysiler giymesi. Bir örnek .

Çavez’in 20 civarındaki projesinin benimsenmesi. E gerçeği dururken halk niye sahtesine oy versin.

Tabii muhalefetin birlikte seçime girmesi ve %45 oy alması da iyi anlaşılmalı.Hem niye birlikte seçime girmeleri doğru okunmalı. İki partili seçim sistemini benimseyip iktidarı arasında paylaşan geçmişin artıkları yani kurulu düzenin ayak diremeleri hep olacak ve buna karşı da hep mücadele ,kararlılıkla direnme . 2002 darbesi sonrasında kendini ortaya koymaya başlayan Çavez ve çizgisi önümüzdeki günlerde daha da netleşecek. Kırmızı bayraklar daha yükseklerde dalgalanacak .

İlk cumhurbaşkanı seçiminde %56 oy almiştı. 2006 da bu o %62 ye çıktı. 14 yıl sonra %55. Demek ki halk Çavez yola devam diyor. Oda gücünün yettiği ölçüde götürecek.
Savaş merkezlerinin çığlığı sustu. Londra Türk radyosunda ki konuşmada değinmiştim. Batı merkezli Cia güdümlü propaganda makineleri sonucu görünce sevinmedi.
Çünkü ABD oraya yine giremeyecek. Bolivar elinde kılıcıyla bekliyor .Çavez’in diğer mesajı da bu.

Tüm Güney Amerika ve dünya ezilenlerinin gözlerinin içi gülüyor. Çavez ayakta.Venezuela,Küba, alk Bolivya,Ekvator ve Arjantin seninle birlikteyiz diyor selamlarını iletiyorlar Çavez’e.

Ama İmparatorluk Güney Amerika’da tutuşan kıvılcımı söndürmeye çalışmaktan vazgeçmez.

Tarih böyle yazıyor.

Ama tarihin ezilenler tarafından yazıcıları şimdi bu sayfaları doldurma işi bizde diyor.
Çavez kazandı yine,,halk kazandı,dünya halkları ve ezilelenleri kazandı. Mücadele azmimiz bilendi bir kez daha .Selam sana Çavez selam Simon Bolivara….
Mesut Akın

1613030cookie-checkÇavez’le yeni bir gün doğuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.