Avrupa Kırkısraklılar Festivali bu pazar

Avrupa Kırkısıraklılar Festivali 19 Haziran pazar günü saat 13-19 arasında “Great Cambridge Rd, London N9 9LE” adresindeki BAF yerleşkesinde gerçekleşecek.

Festivalde, Şivan Perwer ve Zeynep Baksı’nın yanı sıra Özkan Orman, Kara Hasan, Murat Çelik, “Türküler Yanmaz” başlığıyla Arda, Hazal, Dilayda ile derneğin folklor ekibi sahneye çıkacak.

Girişin 5 sterlin olduğu festivalde otantik yiyecek tezgahları ve Türkçe kitap ile hediyelik eşya tezgahları da yer alacak.

Festivale ev sahipliği yapacak Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi Londra’nın başkanı Ali Belde, bütün toplumu festivale beklediğini söyledi. Belde, festivalin toplumsal dayanışmanın yanı sıra içinde yaşanılan ülkedeki kültürel mozayiğe kendi kültürel renklerini yansıtmayı amaçladığını belirtti.

“19 Haziranda, İngiltere’de ilk kez ‘Kırkısraklılar Festivali’ni gerçekleştiriyoruz” diyen Belde şunları söyledi:

“Bu festival, içinden geldiğimiz toplum açısından gerçekten çok çok önemlidir. Çünkü bu tür kültürel ve sosyal festivaller; bir topluma ait sosyal, siyasal, kültürel, sanatsal ve coğrafi değerleri, başka toplumlara anlatmak ve gelecek kuşaklara/nesillere aktarmak için ciddi gereksinim duyulan etkinliklerdir. Aynı zamanda hem toplumumuz için, hem de beraber yaşadığımız toplumlar arasında tanışmayı, kaynaşmayı, dostluğu ve dayanışma duygularını ön plana çıkaran, önemli düşünsel ve görsel işlevleri olan şenliklerdir.”

Belde yöre derneği olarak örgütlenmelerini de şöyle anlattı:

“Kırkısrak ve Kırkısrak kökenli sekiz-dokuz köy olarak Türkiye’de ve Avrupa’nın üç ülkesinde, örgütlü yapılarını yaşama geçiren bir toplumuz. Ankara’da 1992’de kurulan Vakfımız, devamında kurulan derneklerle Kayseri, İngiltere, Hamburg ve Paris’te hızla kurumsallaşan bir toplumuz. İngiltere’de kurumsallaşmamıza öncülük eden, emeği geçen bütün dostlara, maddi ve manevi yardımını esirgemeyen işadamlarına, bugüne kadar seçilen yönetim kurullarına, siz değerli üye ve dostlara, Londra’daki festivalimizin gerçekleşmesine katkı sağlayan tüm sponsorlara ayrıca teşekkür ederiz.”

Belde, hemşehriylerine de Yönetim Kurulu’nun şu çağrısıyla seslendi:

​”Sevgili Kırkısraklılar, Değerli Dostlar. İnsanlarımız örgütlü olmayı toplumun sorunlarına örgütlü cevap vermeyi bilen bir toplumdur. Toplumumuz tarihsel süreçte önemli insanlar yetiştiren bir geçmişe sahiptir. İç Toroslar-Binboğalar bölgesinde Hakikatçı Alevilik öğretisinin öncülerinden Şıx Mamo’yu, aynı bölgede Alevi aydınlanmasının büyük ozanı İbreti’yi ve Türkiye’nin ilk Sanat Profesörü-Toplum Bilimci İbrahim Armağan gibi, Türkiye’de ve uluslararası alanda tanınan önemli şahsiyetlere sahiptir. Ne mutlu insanlığa katkı sunan toplumumuzun güzel insanlarına…

Sevgili Kırkısraklılar, Değerli Dostlar. İnsandan ve emekten yana atan yüreğimiz daha nice güzellikler yaratacaktır. Bu temelde; ‘Londra Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi’ olarak yüreği emekten ve insandan yana olan tüm canları festivalimize bekliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.”

.

2615370cookie-checkAvrupa Kırkısraklılar Festivali bu pazar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.