'Avrupa Yakası' bir yıl sonra bitiyor

Gülse Birsel, gelecekle ilgili planlarını Elele dergisine anlattı. 'Tiyatro ya da sinema yapmak istediğini belirten Birsel, 'Ama ortada henüz ne hikaye var ne de karakter' diye konuştu.


Hayattaki en büyük amaçlarından birinin de 'gerçekten iyi oyuncu' olmak olduğunu belirten Birsel şöyle devam etti:


"Bunu 45'imde de başarabilirim, 70'imde de. Hiçbir zaman da olmayabilir ama ölene kadar çabalamaya devam edeceğim!  Hiçbir zaman kendimi bir kamera önü insanı, star, sahne sanatçısı filan gibi görmedim. Hâlâ da görmüyorum. Ben daha çok yazan, idare eden, karar veren, planlayan bir insan gibiyim kendi gözümde… Yolda insanlar tanıdığı zaman, dalgın bir günümdeysem hâlâ şaşırıyorum."


EGOYU KIRMA İŞİ!


Birsel şöyle konuştu:


* Oyunculuk bence egoyu kırma işi. Başkalarının hayatlarını, dünyasını görmek, anlamak, çözmeye çalışmak… 'Oyuncu' ile 'şov insanı' iki ayrı şey. Ben iyi oyuncuların utangaç insanlar olduklarını düşünürüm… Bunu anladıktan sonra çekingenliğimden utanmamaya başladım. Özellikle ödül törenleri benim için kabustur.
* Bambaşka karakterleri oynamak isterim. Bana iyi oyuncu diyenler var ama benim kafamdaki 'oyunculuk' standartı başka. Gerçekten 'iyi oyuncu' olmak benim hayat amaçlarımdan biri. Bunu 45'imde de başarabilirim, 70'imde de. Hiçbir zaman da olmayabilir ama ölene kadar çabalamaya devam edeceğim!
* Birkaç yıl önce 'Statü Endişesi' diye bir kitap okudum. Herkese şiddetle tavsiye ediyorum. Sonuçta ne aşk, ne para, ne statü, ne ev almak, ne dünyayı dolaşmak! Bunlar mutluluğun uzun vadeli formülleri değil. Seyahate çık, gez nereye kadar? Sağlığın olduktan sonra uzun vadede mutlu edecek tek şey sevdiğin işi yapmak.
* Yüksek tempoda çalışırken, ara sıra 'Eyvah başka şeyleri ıskalıyorum' hissi geliyor. Spora başlamam gerektiğini düşünüyorum. Binnur Kaya doğum günümde şan dersi hediye etti; bu yaz yapabilirsem yapacağım…


BU YAZ FİLM YAZACAĞIM


* Kendimi karşımdakinin yerine koyar, hep anlamaya çalışırım. Gerçek hayatta çok daha yumuşak ve utangaç biriyim aslında. Kırmaktan, ukala durumuna düşmekten çok korkarım. * Yaptığım işten şu anda memnunum. Bir şey benim hoşuma gitmez, mutlu etmezse, isterse kariyerle ilgili dünyanın en doğru şeyi olsun, ben onu yapamam.
* Şu sıralar beni en çok heyecanlandıran şey Bodrum'a gitmek ve oturup, sinema filmi yazmak… Yaz sonuna kadar İstanbul- Bodrum arası gitmeli, gelmeli olacak. O sinema filmi heyecanlandırıyor. Başka bir format olacağı için korkutuyor da.  STAR

1060230cookie-check'Avrupa Yakası' bir yıl sonra bitiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.