Avrupa‘da Aysel Tuğluk için imza kampanyası

Beş yıldır tutuklu olan ve hapishanede başkasının yardımı olmadan yaşamını sürdürmesi mümkün olmayan insan hakları avukatı ve HDP eski Milletvekili Aysel Tuğluk‘un serbest bırakılması için Avrupa çapında süren kampanyaya destek verenlerin sayısı kısa sürede 2700’e yaklaştı.

Köln merkezli sivil toplum kuruluşu „Türkiye Almanya Kültür Forum“ tarafından başlatılan ve ilk imzacıları arasında tanınmış gazeteci, yazar ve sendikacıların yer aldığı kampanya çağrısında, Tuğluk‘un serbest bırakılması için Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ile Almanya‘nın yeni hükümetinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan nezdinde devreye girmesi, bundan önceki hükümetin Türkiye‘ye yönelik „yatıştırma politikasından“ da vazgeçmesi  isteniyor.

Change.org internet platformu üzerinden de sürdürülen kampanyaya imzasıyla ve bağışta bulunarak destek verenlerinin sayısı şu an itibarıyla 2695’i buldu.

Kandıra F Tipi Hapishanesi‘nde tutuklu olan Tuğluk‘un rahatsızlığının Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi‘den uzman hekimlerce tespit edildiğini hatırlatan kampanya çağrısında, hükümete seslenilerek „tutuklu muhaliflere yönelik sistematik baskılara son verilmesi ve hapishanelerdeki tüm ağır hasta tutuklu ve hükümlülerle, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Gültan Kınaşak gibi siyasi tutukluların derhal serbest bırakılması“ talep edildi.

Çağrıda dönem başkanlığını Fransa‘nın üstlendiği Avrupa Birliği‘nin de bu konuyu gündemine alması talep ediliyor ve „Avrupa Birliği, Türkiye‘deki insan hakları konusundaki kararlarını ileriye ertelememelidir. İster ekonomik olsun, ister göçle ilgili olsun hiçbir anlaşma bu durumu haklı gösteremez“ deniliyor.

Avrupa Konseyi‘nin de defalarca Türkiye‘deki durumu ele aldığına ve Türkiye‘nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘nin (AİHM) kararlarını uygulamadığına da dikkat çekildikten sonra „Bunların uygulanmasını devreye girmesi  Avrupa Konseyi‘nin inanırlığını gösterir. Komisyonun adı geçen kişilerin haklarının korunması için devreye girmesi zorunlu bir adımdır“ deniliyor.

Rahatsızlığının tedavisi imkansız kronik türden bir hastalık olduğu, sağlık durumunun gitgide ağırlaştığı bildirilen Aysel Tuğluk, Aralık 2016‘dan bu yana Kocaeli 1 No‘lu F Tipi Cezaevi‘nde tutuklu olarak bulunuyor. Ailesi ve avukatları Tuğluk‘un „kalıcı hafıza kaybı“ olarak tespit edilen rahatsızlığı annesinin cenazesine yapılan saldırı sırasında yaşadığı travmayla tetiklendiğine inanıyor.

Çağrının ilk imzacıları şöyle:

Erk Acarer, Ahmet Akgün, Lale Akgün, Rezan Aksoy, Kemal Aktaş, Ali Atalan, İmran Ayata, Nursel Aydoğan, Berivan Aymaz, Hayko Bağdat, Celal Başlangıç, Oya Baydar, Osman Baydemir, Saadet Becerikli, Lezgin Botan, Anke Brunn, Gerhard Brunn, Hasan Cemal, Cengiz Çandar, Safter Çınar, Abdullah Demirbaş, Renan Demirkan, Zehra Doğan, Can Dündar, Dilek Dündar, Ragıp Duran, Aydın Engin, Aslı Erdoğan, Bernhard von Grünberg, Ülkü Gürkan-Schneider, Gencay Gürsoy, Baskın Oran, Naz Öke, Doğan Özgüden, Tuba Hezer Öztürk, Leyla İmret, Selma İrmak, Hasip Kaplan, Yılmaz Karahasan, Atilla Keskin, Besime Konca, Kader Konuk, Klaus Kost, Ertuğrul Kürkçü, Nafiz Özbek, Bedia Özgökçe, Ziya Pir, Anton Rütten, Faysal Sarıyıldız, Herbert Schmalstieg, Nora Şeni, İnci Tuğsavul, Ferhat Tunç, Günter Wallraff, Gülçin Wilhelm, Kemal Yalçın, Sibel Yiğitalp, Ahmet Yıldırım, Ayşe Yıldırım, Ragıp Zarakolu, Mazhar Zümrüt.

https://www.change.org/p/klare-signale-an-erdo%C4%9Fan-f%C3%BCr-die-freilassung-von-aysel-tu%C4%9Fluk?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_medium=whatsapp&utm_content=washarecopy_31867446_de-DE%3A5&recruited_by_id=a6612770-695e-11ec-9a3b-2b34e6ec7d13

2578850cookie-checkAvrupa‘da Aysel Tuğluk için imza kampanyası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.