Avrupa’daki Türk işadamlarının Çin atağı

Merkezi Londra’da bulunan Babik Fashions Limited’in Yönetim kurulu Başkanı Ziya Akşahin ‘haberindex.com’a verdiği demeçte, Başkan Yardımcılığını üstlendiği Türk İşadamları Dernekleri Avrupa Federasyonu’nun Balkan ülkelerinden sonra Çin’de de İşbirliği Geliştirme Merkezi açtığını belirtti.

2008’DE OLİMPİYATLAR ÇİN’DE

Akşahin, Çin’in gelecekteki önemi hakkında da şunları söyledi:

”Çin, dünya ticaretinde hızla yükselen dünyanın en geniş ve en kalabalık ülkesi. Yeraltı ve yerüstü zenginliklerinde, tarım ve sanayi üretiminde de dünya sıralamasında ilk üçe giriyor. 2001’de 510 milyar dolar dış ticaret ile dünya sıralamasında 6’ncıydı. Dünya Ticaret Örgütü üyeliği ile yabancı sermaye yatırımları ve ticareti katlanacaktır. Ayrıca 2008 Olimpiyatları’nda ev sahipliği yapması da Çin’e olan ilgiyi artıracaktır.”

”YAKIN AMA UZAK”

Merkez’in amacını “Çin ile yapılacak ekonomik, kültürel ve bilimsel işbirliğinde işadamlarına yardımcı olmak” diye açıklayan işadamı şöyle devam etti:

”Ne yazık ki Türkiye ve Çin tarihsel yakınlığa karşın, ekonomik ve kültürel işbirliğinde birbirlerine çok uzak. Kişisel işbirliği girişimleri de oldukça masraflı ve zorludur. Yeni kurulan Merkez ile yeni fırsatlar yaratarak, önemli bir açığı kapatmış olacağız.”

1093870cookie-checkAvrupa’daki Türk işadamlarının Çin atağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.