Avrupa’dan özeleştiri ricası…

Babacan, “Burada Müslümanlara da bir çağrı yaparak, tepkilerini çok daha soğukkanlı, mantıklı, tamamen demokratik bir zemin üzerinde ortaya koymaları, haklı konumdan haksız konuma düşmemeleri gerektiğini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.


Ali Babacan, ifade özgürlüğünü sonuna kadar ve samimiyetle savunacaklarını belirterek, ”Türkiye’de de bu konuda çok ciddi sorunlar yaşadık. Bizim Başbakanımız 4 satırlık bir şiiri okuması nedeniyle – ki okul kitaplarında yer almıştır – hapse atılmıştır. İfade özgürlüğünün kıymetini, anlamını da iyi biliyoruz” dedi.


Küresel çatışmanın değil, küresel barışın hakim olmasını istediklerini ifade eden Babacan, Başbakan Erdoğan ve İspanya Başbakanı’nın terör, şiddet, çatışmalara karşı medeniyetler ittifakına vurgu yapmaları konusunda yetkilendirildiğini, bu konularda yoğun bir şekilde çalışmaların başladığını bildirdi.


“TÜRKİYE ÇABALARINI DEVAM ETTİRİYOR”
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Türkiye’nin karikatür krizinde tarafları birbirine daha da uzaklaştıracak bir sarmal içine girilmesini önlemek amacıyla yürüttüğü çabaları devam ettirdiğini bildirdi.


Tan, bu aşamada tüm taraflarca yapıcı çabalar ortaya konulması, sağduyu içinde hareket edilmesi ve tercihlerin çatışma yerine diyalog lehinde kullanılması gerektiğini söyleyerek, bu çerçevede çeşitli uluslararası kuruluşlarca yapılan açıklamalar ve Başbakan Erdoğan ile İspanya Başbakanı Zapatero’nun ortak makalesinin olumlu tepkiler aldığını bildirdi.

1028250cookie-checkAvrupa’dan özeleştiri ricası…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.