Avrupa’nın aşırı sağcıları Viyana’da

22 ve 23 Ekim tarihlerinde Viyana’da çalışmalar için biraraya gelecek olan aşırı sağcıların nerede ve ne zaman çalışmalarıa başlayacakları FPÖ Avrupa Parlşamentosu Milletvekili ve organizatör Andreas Mölzer tarafından açıklanmadı. Andreas Mölzer, aşrı sağcı partilerin çalışmalarının sabote edilmemesi için yer ve saat açıklamayacağını bildirdi.

FPÖ’nün davetine Vlaams Belang (Belçika), Lega Nord (İtalya), Jobbik (Macaristan) ve Ataka (Bulgaristan) gibi aşırı sağcı partilerin de katılacağı duyuruldu. Ayırca Slovak aşırı sağcı partisi SNS‘in lideri Jan Slota, Lega Nord partisinden Avrupa Parlamentosu milletvekili Fiorello Provera, yine Avrupa parlamentosu milletvekili Danimarka Halk Partisi (DF) Morten Messerschmidt ve aşrıı sağcı partiler genel sekreteri İsveçli Kent Ekeroth’un diğer katılımcılar arasında bulunduğu duyuruldu. Andreas Mölzer Avrupa Parlamentosu’ nda da temsil edilen aşırı sağcı partilerin önde gelen liderlerinin katılacağı ve gözden ırak bir yerde görüşmelerin yapılacağını duyurdu.

Toplantısnın konusunun Lizbon Sözleşmesinin yürürlüğe girmesi ve partilerin birbirleri arasında bağların geliştirilmesi olarak belirtildi. Aşırı sağcı partilerin çalışmalarının sonucu bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağı ifade edilirken, Avusturya Özgürlükçü Partisi lideri Heinz Christian Strache’nin de bu basın toplantısına katılacağı duyuruldu…

FOTOĞRAF: Andreas Mölzer

1512510cookie-checkAvrupa’nın aşırı sağcıları Viyana’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.