Avukat Bakırtaş’ın öldürülmesini ardından barolar 7-8 Temmuz’da boykot çağrısı yapıyor

Dersim, İzmir ve İstanbul Baroları, İstanbul’da Avukat Servet Bakırtaş’ın öldürülmesini protesto etmek amacıyla 7-8 Temmuz’da duruşmalara girmeme kararı aldığını açıkladı.

İstanbul’un Bakırköy ilçesinde Abdullah Türkoğlu’nun, kendisine dava açan Öznur Tufan ve avukat Servet Bakırtaş’ı ateşli silahla katletmesinin ardından bazı illerin barolarında ardı ardına boykot açıklamaları gelmeye başladı. Baolar 7-8 Temmuz’da “Savunma, Savunmayı Savunuyor” diyerek duruşmalara girmeme kararı aldı.

Dersim Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Dersim Barosu Yönetim Kurulu, İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Av. Servet Bakırtaş’ın silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi üzerine yapmış olduğu acil toplantı sonucunda;’ Avukatlara yönelik önlen(e)meyen şiddet ve saldırılar karşısında, yetkilileri uyarmak ve acil önlem için göreve çağırmak üzere tüm meslektaşlarımıza 7 ve 8 Temmuz tarihlerinde DURUŞMALARA GİRMEME çağrısı yapılmasına’ karar vermiştir. Tutuklu işler dışında CMK müdafilerine Yönetim Kurulu’muzun kararını gerekçe göstererek; özel vekil ve müdafilere de Yönetim Kurulumuzun kararına uyarak duruşmalara girmemeleri yönünde çağrıda bulunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Benzer açıklamalar İzmir ve İstanbul Barolarından da geldi.

2620810cookie-checkAvukat Bakırtaş’ın öldürülmesini ardından barolar 7-8 Temmuz’da boykot çağrısı yapıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.