Avukat Ebru Timtik’in ölümünün ardından tepki yağdı: Adaletsizlik öldürdü

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik’in yaşamını yitirmesine dair yayınlanan mesajlarda, haksızlık, hukuksuzluk ve adaletsizliğe tepki öne çıktı.  

İstanbul Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tutulan tutuklu avukat Ebru Timtik, “adil yargılanma” talebiyle girdiği ölüm orucunun 238 gününde yaşamını yitirdi. Tüm çabalara rağmen talebi karşılanmayan Timtik’in yaşamını yitirmesinin ardından on binlerce sosyal medya kullanıcısı mesaj yayınladı. Aralarında yazar, siyasetçi, kadın örgütü temsilcisi ve avukatların da bulunduğu kullanıcıların yaptığı paylaşımlarda hükümete tepki gösterildi.

Söz konusu mesajlardan bazıları şöyle:

DTK Eş Başkanı Leyla Güven: Özür diliyorum…

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz: #EbruTimtik ışıklar yoldaşın olsun…

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: Bugün #EbruTimtik ve #AytaçÜnsal’a tahliye kararı vermeyen yargıçlara, Yargıtay’a doktorlara yazıklar olsun.

HDP: Hükümete acil çağrıda bulunuyoruz; başka bir ölüme daha tahammülümüz bulunmamaktadır. Aytaç Ünsal derhal serbest bırakılmalı, adil yargılanma hakkı karşılanmalı ve tam teşekküllü bir hastanede tedavi altına alınmalıdır. Kamuoyuna da çağrıda bulunuyoruz. Aytaç’ı hep birlikte yaşatmalıyız. Aytaç Ünsal’ın hayatı iktidarın insafına terk edilmemeli ve daha fazla duyarlılık gösterilmelidir.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan:  #EbruTimtik gencecik bir insan adalet talebiyle ölecek, tacizciler, tecavüzcüler üniformaya güvenerek, bürokrasinin, siyasetin korumasında, yargı eliyle tahliye olacak.Tek adam yönetiminin işleyişi haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik. Mücadeleyle bu işleyiş tersine çevrilecek.

İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin: İlk celse tahliye oldular, hemen ‘siyasi irade’ devreye girdi, hiç bırakılmadan yeniden tutuklama kararı çıktı. Adaletsizliğin, şahına ulaşıldı. Unutmayın, yarın size de olabilir. Susmayın, bağırın!

HDP Kadın: #EbruTimtik 238 gündür, adil yargılanma talebiyle ölüm orucundaydı. Ebru direnen bir kadın olarak; erkek yargıya karşı bedenini açlığa yatırarak adaleti aradı. Ölümünün birincil sorumlusu, adaletsizliği meşrulaştıran AKP-MHP ittifakıdır. Ebru’nun talebinin takipçisi olacağız!

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan: Aylardır süren adil yargılanma çığlığını duymadılar. Kulaklarını kapatıp başlarını öte tarafa çevirenler, adaleti de vicdanı da katlettiler.

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan: Bu bir yargı cinayetidir! Gerçeğin ilmiği hep boynunuzda olsun, vicdanınız gün yüzü görmesin cübbeli katiller!

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun: Ebru Timtik yaşama tutunamamış, göçmüş bu yaşamdan. Adalet Ebru için geç kaldın! Aytaç Ünsal için ses ver bari ne olur?

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz: Adil yargılanma talebiyle 238 gündür ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik’in hayatını kaybetmesinin üzüntüsü içerisindeyiz. ‘Adalet neden gerekli?’ Sorusunun yanıtına bir kez daha, ‘Çünkü Adalet Yaşatır. Adaletsizlik öldürür’ diyoruz.Hukuk camiamıza ve ailesine başsağlığı dilerim.

MED TUHAD-FED: Adil yargılanma talebiyle 238 gündür açlık grevinde olan Av. Ebru Timtik yaşamını yitirdi. Bir can sırf adil yargılanma hakkı için toprağa düştü. Sorumlular hukuku rafa kaldırıp adil yargılanma talebine kulak tıkayanlardır. Lanetliyoruz!

Halkın Hukuk Bürosu: Ebru halkın avukatıydı. Canı kadar çok sevdiği halk için, adalet için gün gün, hücre hücre direnerek canını verdi. O şimdi artık halkın adalet tanrıçası oldu. Halkın Avukatı Ebru Timtik Ölümsüzdür! Adalet Şehidimiz Ebru Timtik Ölümsüzdür! Ebru, Adalet Mücadelemizde Yaşayacak!

ESP: Bir insan hak arama hakkı için dahi ölmek zorundayken çarklar dönmeye, alışveriş sürmeye, trafik akmaya, kurumlar işlemeye, taş taş üstünde kalmaya devam edecekse, yiten sadece bir can değil, haysiyetimiz olur. Haysiyet, isyandadır.

Sosyalist Kadın Meclisleri:  Adil bir yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda Avukat Ebru Timtik yaşamını yitirdi. Ebru’yu katleden erkek egemen devletin adaletsizliğidir. Anısı mücadelemizde yaşayacak.

Devrimci Parti:  Adil yargılanma talebiyle 238. gündür ölüm orucu direnişinde olan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından #EbruTimtik ölümsüzleşti. Ebru Timtik, Süleyman Soylu’nun özel talimatlarıyla, AKP-MHP faşist iktidarının hukuk(suzluğu) ile katledildi. (EVRENSEL)

2445040cookie-checkAvukat Ebru Timtik’in ölümünün ardından tepki yağdı: Adaletsizlik öldürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.