AVUSTRALYA… KISA KISA…

Şansın böylesi…

Brisbane’da 23 yaşında bir kadın şoför, 5 saat içinde üç kez içkili araba kullanırken yakalanınca hapsi boyladı. Polisten yapılan açıklamada söz konusu kadının kullandığı araba geçen Cumartesi sabahı saat 6.00’da durdurulup içki kontrolü yapıldı ve kadında içki oranı 0.15 ile kabul edilebilir oranın üzerinde çıktı. Bir saat sonra yolu tekrar polis tarafından kesilen kadında yapılan ölçümde içki oranı 0.05 çıktı. Kadın bir saat sonra hala araba kullanırken yakalanınca tutuklandı. Öte yandan aynı gece Melbourne Port Philip Belediyesi sınırları içinde 4000 şoföre içki testi yapıldı. Bunlardan 77’sinde içki yasal oranın üzerinde çıktı.

Brumby’nin yurt dışı gezisi…

Victoria Başbakanı John Brumby 11 günlük yurt dışı seyahatine çıktı. Brumby bu sure içinde Birlrşik Arap Emirlikleri, Japonya ve Çin’i ziyaret edecek. Brumby, Çin’in 11.5 milyar dolarlık karşılıklı ticaret hacmi ile Victoria’nın en önemli ticaret ortağı haline geldiğini söyledi.

Karaciğeri ile oğlunu kurtardı…

Victoria’da ilk kez yapılan operasyonda bir annenin kara ciğerinden bir parça alınarak bir yaşındaki oğluna nakledildi. Üç aylıkken Royal Childrens Hospital’a kaldırılan ve o zamandan bu yana hastanede yoğun bakımda olan Dylan Nish, annesinin karaciğer parçası ile normale dönerek geçen hafta hastaneden taburcu edildi.

Kidman’ın mayosu ile 9 inek alınacak…

Hindistan’daki yoksul ailelere inek satın almak amacıyla açık artırmaya çıkarılan, Avustralyalı film yıldızı Nicole Kidman’ın 2002 yılında bir film çekimi sırasında İsveç’te bir yüzme havuzunda unuttuğu mayo, 16,200 kronor’a (3,270 dolar) alıcı buldu. Açık artırmayı düzenleyenler, Mayodan 5 inek satın alacak kadar para kazanmayı umduklarını, elde edilen parayla beklenmedik bir şekilde 9 inek satın alabileceklerini açıkladı.
Resim: Kidman

Sünnet en yaygın 10’uncu operasyon…

Medibank Private verilerine göre sünnet operasyonu Victoria hastanelerinde çocuklara yönelik gerçekleştirilen en yaygın 10’uncu operasyon oldu. 2006-2007 mali yılında gerçekleştirilen sünnet sayısı 376’yı buldu. Sünnet, NSW, Batı Avustralya ve Tasmania’nın ardından Eylül ayından bu yana tıbbi zorunluluk arzetemesi koşuluyla Victoria hastanelerinde yasaklandı.

Bebeğinin tırnaklarını sökmüş…

Üç aylık bebeğinin 8 tırnağını sökmekle suçlanan kadın yargılanacak. Ön duruşmaya bilirkişi olarak katılan Royal Children’s Hospital doktoru tırnakların cımbız veya benzer bir şeyle çekildiğini söyledi. Michelle Claire Green adlı 49 yaşındaki annenin akli dengesinin yerinde olmadığı ileri sürülüyor. Bebeğin yaraları ilk kez görevlilerin dikkatini anne ve anneannenin bebeği Nisan 2006’da Frankston Hastanesi’ne getirdiklerinde çekti. Bebek o tarihte annenin elinden alınarak gönüllü bir aileye verildi.

Terry Bracks konuştu…

Eşi Steve Bracks’ın geçen yıl Temmuz ayında başbakanlık görevinden istifasından sonra ilk kez konuşan Terry Bracks, başbakanın görevi bırakma nedeninin oğlu olduğu şeklindeki spekülasyonların kendisini çok üzdüğünü söyledi. Terry Bracks, “Biliyorum, herkes eşimin görevi bırakma nedeninin oğlumuz Nick olduğunu düşünüyor ama bu doğru değil” dedi. Terry Bracks, eşinin başbakanlık yaptığı 8 yılı içeren anılarını yazmayı düşündüğünü de kaydetti. Steve Bracks başbakanlık görevinden oğlu Nick’in alkollü olarak kullandığı arabayla kaza geçirmesi ardından istifa etmişti. Bracks’ın istifasının gerçek nedeninin daha önce de başı belaya giren Nick Bracks’la daha fazla ilgilenmek olduğuna inanılıyor. 

Aç çocuklar okulun buz dolabını yağmaladı…

Queensland’ın kuzeyindeki Mount Isa’da aç Aborjin çocuklar hafta sonunda bir ilkokula girerek buz dolabını yağmaladı. Çocukların en küçüğünün 6 yaşında olduğu kaydediliyor. Mount Isa Polisi 48 saat içinde 7 hırsızlık suçu işleyen 10 çocuk yakaladı. Çocukların en büyüğünün 14 yaşında olduğu açıklandı. Komiser Chris McLoughlin, okula gittiklerinde ağzı yüzü yiyecek artıklarıyla sıvanmış iki çocuk bulduklarında neye uğradığını şaşırdığını söyledi. Komiser, “Çocuklar buz dolabındaki yiyecekleri yiyordu, çünkü açtılar” diye konuştu. 

Aborjin sağlığına 10 milyon bağış…

Sydney Üniversitesi, kimliğinin gizli tutulmasını isteyen bir hayırseverin yaptığı 10 milyon dolar bağışla, NSW’nin batısında çöl bölgesinde yaşayan Aborjin toplumlarına hizmet edecek sağlık klinikleri açacak. Klinikler Temmuz ayından itibaren hizmete girmeye başlayacak ve kliniklerde üniversitenin tıp öğrencileri görev yapacak. tarafından işletilecek.  Doktorlar kliniklere 3’er haftalık dönemler halinde gidecek

Arkadaşını görmek için…

Batı Avustralya’nun ortasındaki Carnarvon’da hırsızlık suçundan tutuklanan 14 yaşındaki iki kız çocuğu, suçu, tutuklanıp,mhali hazırda cezaevinde bulunan arkadaşlarıyla birlikte olabilmek için işlediklerini söyledi. Kızlar, cezaevine girmek amacıyla önceki hafta sonu tamamı hırsızlık ya da hırsızlık girişimi olmak üzere toplam 30 suç işledi. Komiser Bruce McDonald, kızların suçları arkadaşlarının bulunduğu Perth’teki Rangeview Remand Centre’a gönderilmek için yakalanmak amacıyla işlediklerini, bu suçlar arasında hırsızlık, araba çalma girişimi gibi suçlar bulunduğunu söyledi.


 

1167190cookie-checkAVUSTRALYA… KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.