AVUSTRALYA’DAN… KISA KISA…

10 yıl sonra bulunan kanıt…

Güney Avustralya Polisi, Adelaide’de bir bahçede bulunan bıçağın 10 yıl önce işlenen bir cinayetin aydınlatılmasına yardımcı olacağını umuyor. 20 cm uzunluğundaki bıçak, 1998 Mart ayında evinde ölü bulunan 71 yaşındaki Phyliss May Harrison’un Elizabeth South’daki evinin yakınında bulundu. Bıçak laboratuar testi için adli tıbba gönderildi. Güney Avustralya Polisi bıçağın cinayetin işlenmesinde kullanılan bıçak olabileceğini açıkladı. Polis, 2000 yılında cinayetin çözümüne yardımcı olacaklara 100 bin dolar ödül verileceğini ilan etmişti.

Tuvalette bebek cesedi…

Victoria’nın Güney Batısı’nda Colac yakınlarındaki Irrewarra’da bir kamp yeri tuvaletinde yeni doğmuş bir bebek cesedi bulundu. Meredith Park kamp alanında bulunan bebeğin ölmeden birkaç saat önce doğduğuna inanılıyor.

Köpek balığının intikamı…

Queenslad’da kıyıdan 100 mil açıkta, bir ticari balıkçı teknesi tarafından yakalanıp güverteye çekilen 2.5 metre uzunluğunda, 90 kg ağırlığındaki köpek balığı, gemi mürettebatından birinin kazayla kuyruğuna basması üzerine can havliyle mürettabatı ısırdı. 20 yaşındaki balıkçı, bölgeye gönderilen helikopterle hastaneye kaldırıldı. Queensland Ambulans Sözcüsü Darrin Hatchman, ısırığın çık derin olduğunu, görevlilerin balıkçının bacağını köpek balığının ağzından almak için hayvanın kafasını kesmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yapılan açıklamada hayvanın dişlerinin şans eseri ana damarları kesmediği de kaydedildi.

Eşcinsellerden protesto…

Kadın ve erkek eşcinsellere yönelik şiddeti kınayan yüzlerce eşcinsel Sydney’de protesto gösterisi yaptı. Darlinghurst’da özellikle Oxford Street’e eşcinsellere yönelik saldırılara dikkat çeken gösterinin organizatörü Ben Veenkamp, Sydney Belediye Başkanı Clover Moore ve Belediye Meclis Üyesi Shayne Mallard’ın kendilerine gösterdiği destekten dolayı memnun olduklarını ancak eşcinsellere yönelik şiddetin durdurulması için bir an önce harekete geçip etkili tedbirler alınması gerektiğini söyledi.

The Bulletin tarihe karıştı…

1880’de Sydneyli iki gazteci tarafından kurulan, Avuıstralya’nın en eski haber dergisi The Bulletin kapandı. İlk sayısı 130 yıl önce çıkan ve bu güna kadar yayınlanan derginin kapanma nedeni, okur sayısının azalması olarak açıklandı. Dergiyi çıkaran Australian Consolidated Press (ACP), dergiye büyük yatırım yapılmasına karşın ticari olarak zarar etmekten kurtarılamadığını, üzülerek kapanma kararı verildiğini açıkladı. ACP’den yapılan açıklamada derginin 1990’larda 100 bin olan tirajının Eylül ayı itibarıyla 57 bine düştüğü kaydedildi.

Zevk sahibi hırsız…

Dünyada sadece 8 çift olan bin 800 dolar değerinde bir çift kadın ayakkabısı, Melbourne’un Elsternwick semtindeki ayakkabı dükkanından çalındı. Üzerinde kristaller bulunan yüksek topuklu ayakkabının Avustralya’da bir başka benzeri buılunmuyor. Hırsız, ayakkabıyı “Yes Brazil” adlı dükkanın camını kırarak aldı. Bir hafta önce de bu dükkanın yakınındaki kuyumcu, yinme aynı yolla soyulmuştu.

Kuyruk bakanı şaşırttı…

Yapılan son araştırmalar Avustralya çapında 176 bin kişinin, hükümete ait sosyal konutlarda yaşamak için sıra beklediğini ortaya koydu. Bunların yüzde 7’sinin durumu, yaşlayabilecekleri bir yer olmadığı için “çok acil” kategorisinde.
The Australian Institute of Health and Welfare’in yaptığı araştırmaya göre devlete ait sosyal konutlarda yaşayanların sayısı 378 bin. Federal Konut Bakanı Tanya Plibersek, bekleme listesinin uzunluğu nedeniyle konut bekleyen düşük gelirli ailelerin konut edinememelerinin kendisinde “şok” etkisi yarattığını söyledi. Son 10 yılda sosyal konutlara hiç bir yatırım yapılmadığını belirten bakan, “Sorunun bu kadar büyük olması beni çok şaşırttı. Durumun kötü olduğunu biliyordum. Sosyal Konut sektöründen son 10 yılda 3 milyar dolar kesinti yapıldı. Bu durumun etki yapmaması beklenemez” dedi. 

Gençlik çetesi bilim adamını öldürdü…

Victoria Üniversitesi Post Compulsory Education Centre’da araştırma görevlisi olarak çalışan Dr Cao Zhongjun, Footscray’de 7 genç tarafından dövülerek Royal Melbourne Hospital’e kaldırıldı, 41 yaşındaki araştırmacı aldığı başına aldığı darbeler sonucu kurtarılamayarak öldü. Dr Cao Zhongjun’ın saldırıya Maribyrnong’dakievinden Victoria Üniversitesi’ndeki işine giderken uğradığı sanılıyor. Victoria Polisi , evli ve genç bir kız çocuk sahibi olan araştırmacının katillerinin bulunması için görgü tanıklarının Crime Stoppers’ın 1800 333 000 numaralı telefonunu aramasını istedi.

Sorumsuz anne babalara hapis…

NRMAgeçen yıl arabalar içinde kilitli bırakılmış 2 bin çocuğu kurtardı.Kurum, çocukları b u şekilde tehlikeye atanlar için sert cezalar uygulanmasını istiyor. Araştırmalar park halindeki arabaların içindeki sıcaklığın, dışarının 40 derece üzerinde olabileceğini gösteriyor. NRMA, çocukların araba içinde kilitlenip bırakılmasının kabul edilemez olduğuna ve cezasının da hapis olması gerektiğğine inanıyor. Suzuluğun çocuk öldürmenin en hızlı yolu olduğunu kaydeden NRMA Müdürü Dawn Fraser, “susuzluk çocuğun tüm iç organlarını bir anda kilitler ve ani ölüme yol açar” dedi.

Bondi korumaya alınıyor…

Federal Çevre Bakanı Peter Garrett, Sydney’deki ünlü Bondi Plajı’nın ulusal miras listesine alınacağını açıkladı. Plaj, Harbour Bridge ve Opera House’dan sonra Sydney’de görülecek yerler listesinde en çok ziyaret edilen üçüncü yer olarak biliniyor. Bakan Garrett, Bondi Plajı’nın dünyada Avustralya’nın simgesi olarak tanındığını söyledi. Yenşi koruma uygulamasıyla plaj ve çevresindeki 65 hektarlık alan Federal Koruma Yasaları altına alınmış olacak. .

 

 


Başpiskopos’a malûm olmuş


Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, 17 Şubatta yapılacak Rum “başkanlık” seçimlerini “kimin kazanacağını bildiğini ama söylemeyeceğini” açıkladı.

Rum basınında yer alan haberlere göre, Başpiskopos 2. Hrisostomos, seçimlere ilişkin yaptığı yorumda, “Seçimleri kimin kazanacağını bildiğini, ancak yanlış anlaşılmamak için söylemediğini” kaydetti.

“Başkanlık seçimlerinin ulusal bir niteliğe sahip olduğunu” ifade eden 2. Hrisostomos, “oy verecek herkesin sandığa gittiğinde ulusal çıkarları göz önünde bulundurması gerektiğini” söyledi.

1166040cookie-checkAVUSTRALYA’DAN… KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.