Avustralya’ya ‘ışık hızında internet’

Federal Broadband Bakanı Stephen Conroy, ülkenin hızlı internet ağıyla donatılmasının düşünülenden daha çabuk gerçekleşeceğini söyledi.

Hükümetin, “21. Yüzyıl Avustralyası’nın vazgeçilmez koşulu” olarak değerlendirdiği plana göre ortalama bir evdeki internet bağlantısı, bugünkünün 100 katı daha hızlı olacak.

Senatör Conroy planın uygulamaya girmesiyle “Avustralyalıların günlük yaşamında devrim gerçekleşeceğini” söyledi.

İşçi Partisi konuya ilişkin seçim vaadinde saniyede en az 12 megabayt hızında, Avustralya’nın yüzde 98’ini kapsayacak bir broadband ağı oluşturulması için 4.7 milyar dolar katkı yapacak. “Very High Speed – DSL” olarak da tanınan VDSL ağı kurmak yoluyla internetin hızı saniyede 25 megabayt’e çıkacak.

Avustralya’da hali hazırda broadband müşterisi olan internet kullanıcılarının ulaştığı hız en iyimser veriyle ancak saniyede 256 kilobayt’e ulaşabiliyor. Bu hız, 25 megabayt hızınından yüz kez daha yavaş bir hız sayılıyor.

VDSL gerçekleştiğinde aynı evde tek bir hatla internete bağlı olan bir aile ferdi internet aracılığıyla görüntülü telefon konuşması yaparken, aynı anda bir başka aile ferdi interneten yüksek çözünürlü (HD) film izleyebilecek, yine aynı anda bir diğeri de online oyun oynayabilecek.

1169110cookie-checkAvustralya’ya ‘ışık hızında internet’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.