Avusturya Aleviliği resmen tanıdı

Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu adına basın sözcüleri Ertürk Maral ve Rıza Sarı imzalı basın açıklamalarında “Avusturya Alevi Toplumu uzun süren uğraşıları sonucu Avusturya Anayasa Mahkemesinde verdikleri hukuk mücadelesini kazanmışlardır” denildi. İnanç Toplumu Basın Sözcüleri Sarı ve Maral, Avusturya Mahkemesi kararıyla “İnanç Toplumu statüsüne kavuşmalarının önündeki engel kalkmış, gözler Din İşleri Dairesi’nin bu kararı nasıl uygulayacağına yönelmiştir” dedikleri görüldü.

“Muharrem Matem orucunun, 10. gününde Din İşleri Dairesi’nin düzenlediği belgeye göre Avusturya Alevi İslam İnanç Toplumu artık yasal bir inanç kurumuna dönüşmüştür” denilen basın açıklamasında “Bu hak mücadelesinde emeği geçen tüm bireylere, kurumlara ve her şeyden önce duruşlarından bir an bile ödün vermeyen, yol önderlerimiz olan dedelerimize teşekkür” edildi. Başta Avusturya Alevileri olmak üzere, tüm Alevilerin göz aydınlığı dilekleri de basın açıklamasında dikkat çekti.

Yapılan basın açıklamasında Avusturya Federal Cumhuriyeti’ne de verilen bu karardan dolayı teşekkür eden basın sözcüleri “Hakkımızı uzun erimli, istikrarlı, kararlı ve inancından ödün vermeyen dik duruşumuzla alabildik” ifadesi kullanıldığı görüldü.
Sarı ve Maral yaptıkları basın açıklamasında ayrıca “Hazreti Hüseyin’in ne inancından ne de duruşundan ödün” vermediklerini “Hz. Hüseyin’in bu duruşunun Muharrem Matemi’nin onuncu gününde” onurlandırıldığını da dile getirdiler.
“Bu kararın Alevi toplumuna kutlu olsun” diyen basın açıklamasında Ertürk Maral ve Rıza Sarı “Alevilik, bu tarihsel kararla sıradan dernekler statüsünden yasal olarak tanınan İnanç Toplumu statüsüne geçmiştir” açıklamasında bulundular.
Ayrıca Avusturya Anayasa Mahkemesi’nin vermiş olduğu bu kararın “Yasalar önünde, yol önderlerimize 1400 yıldır hor görülen, İnanç Önderi statüsünü teslim etmiştir” ifadesi kullanıldı.

1517100cookie-checkAvusturya Aleviliği resmen tanıdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.