Avusturya’nın 8/1’i açlık sınırında

Linz Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, Avusturya`da bir milyondan fazla kişinin fakirlik sınırında yaşadığı duyuruldu.

Avrupa’nın en zengin ülkelerinden kabul edilen Avusturya’da fakirlik sınırında yaşayanların yüzde 14’nün kadınlar, yüzde 12,3 erkeklerin oluşturlduğu açıklandı. Yapılan araştırmada fakirlik sınırında yaşayanların yarısı 597 bin insanın köylerde  yaşadıkları belirtilirken, fakirlik sınırından en çok etkilenenlerin yüzde 16,4’sının 65 yaş üstü olan insanların oluşturduğu da belirtildi.

Yaşlı fakirlik sınırında bulunanları ise 19 yaşa kadarki çocuk ve gençler yüzde 14,7 oranı ile takip ediyor.

Fakirlik sınırından en çok etkilenen sosyal grup ise yalnız yaşayanlar ve  çocuklarına tek başına bakmakla yükümlü eşi olmayan ebeveynler. Yalnız başına yaşamlarını sürdürenlerin  yüzde 77`sinin bir iş ilişkisinde olmasına rağmen, yüzde 31 oranında fakirlik sınırında yaşadıkları belirlenmiş.

Bu grubun yüzde  84`ü ise kadınlır oluşturduğu belirtimektedir. Üç ve üçten daha fazla çocuğa sahip olan ancak, kadının çalışmadığı ailelerdeki  fakirlik oranının yüzde 31 olarak belirleyen araştırma, bu grubu başka bir sosyal zayıf grup olarak belirlemekte.

Ebeveynlerin her ikisinin çalışmasına rağmen, fakirlik sınırında yaşayan ailelerin oranı ise araştırmaya göre yüzde dokuz olarak belirlendi.

1169910cookie-checkAvusturya’nın 8/1’i açlık sınırında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.