Aydın Boysan’a veda

Organ yetmezliği nedeniyle 97 yaşında hayatını kaybeden mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Boysan için Mimarlar Odası’nda tören düzenlendi. Duygusal anlar eşliğinde bir konuşma yapan Aydın Boysan’ın oğlu Burak Boysan,” Çok dolu dolu bir hayat yaşadı. Çok harika bir hayatı oldu. Çok üzüldük, çok özleyeceğiz. Ama içimizde de yaşatmaya devam ederiz. İstanbul’u biraz daha koruyarak daha da iyi yaşatabiliriz onu” dedi.
  • Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Karaköy binası’nda düzenlenen törene Aydın Boysan’ın oğlu Burak Boysan ve gelini Mine Boysan, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, Mimarlar Odası, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Sami Yılmaztürk,’ün de aralarında bulunduğu meslektaşları, Boysan ile aynı gün vefat eden Münir Özkul’un oyuncu kızı Güner Özkul, tiyatro ve sinema oyuncusu Mustafa Alabora ve sevenleri katıldı. 
    Törende duygusal anlar eşliğinde bir konuşma yapan Aydın Boysan’ın oğlu Burak Boysan, “Babam 97 yaşındaydı. Evet 100 yaşını geçmesini ummuştuk. Fakat hayatındaki değer sayıların ne kadar fazla olduğunu söylemek istiyorum. Yaklaşık 1,5 milyon metrekarelik bir alanı tasarladı. Mimarlar Odası’nda 64 yıllık hukuku var. Ayrıca 2016 yılında kaybettiğimiz annemle (Suzan Boysan) 67 sene evli kaldı. Sayıları tekrar düşünün. 97, 1,5 milyon, 67 sene evlilik.. 43 tane kitabı var. Kitaplarını yazmaya 63 yaşında başladı. Bütün bu sayıları bir araya getirdiğinizde 97, 3 yaş fark önemsizleşiyor. Çok dolu dolu bir hayat yaşadı. Çok harika bir hayatı oldu. Çok üzüldük çok özleyeceğiz. Ama içimizde de yaşatmaya devam ederiz. İstanbul’u biraz daha koruyarak daha da iyi yaşatabiliriz onu teşekkür ederim.” diye konuştu. 
    Boysan öğle namazına müteakip ise Teşvikiye Cami’inde düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

    AYDIN BOYSAN KİMDİR?

    AYDIN BOYSAN KİMDİR?

    Aydın Boysan Rize’nin Fındıklı ilçesinde doğdu. 1939 yılında Pertevniyal Lisesi’ni, 1945’te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Mimarlık Bölümü’nü) bitirdi.  

    Mesleğini 1999’a kadar ara vermeden sürdürdü. Türkiye Mimarlar Odası’nın kurucuları arasında yer aldı; yönetim kurulu üyesi, ilk genel sekreteri ve İstanbul şube başkanı oldu. 
    1945 yılında başladığı mimarlık mesleğine 2000 yılına kadar fiilen devam eden Boysan, mimar olarak çalıştığı 55 yıl boyunca 1.5 milyon metrekare bina tasarladı. 
    1957-1972 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde ders verdi. 
    Ulusal ve uluslararası mimarlık yarışmalarında ödüller kazandı. 
    Kendi kitaplarını basmak için Bas Yayınları’nı kurdu. Aralıksız olarak on yıl Hürriyet ve üç yıl Akşam gazetelerinde köşe yazıları yazdı.
2152050cookie-checkAydın Boysan’a veda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.