'Aydın Doğan'ın isteğini geri çevirdik'

Topbaş, tartışmalara neden olan Hilton Oteli arazisiyle ilgili olarak, Aydın Doğan'dan kendilerine talep geldiğini ancak bölgede ikinci bir Gökkafes vakasının yaşanmaması için talebi geri çevirdiklerini açıkladı.


Topbaş, Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki makamında Lüksemburg Dış Ticaret ve Spor Bakanı Jeannot Krecke ile heyetini ağırladı. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Topbaş, Hilton Oteli arazisiyle ilgili soruları yanıtladı.


Söz konusu araziyle ilgili gerekli açıklamaların Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yapıldığını belirten Topbaş, "Başbakan bu hafta sonunda zaten başka bilgilerde vereceğinden bahsetti. Belediyemize yapılan talep kendilerinin de bahsettiği gibi Şişli Belediyesi'nden oy birliği ile geçen 2.7 tarzındaki bir emsal talebi Şişli planlarına ihtar ile gelen bir talepti. Bubelediyemize gelmişti ve imar komisyonu bu talebi ilçe belediyesine geri gönderdi" dedi.


Doğan Medya Grubu Başkanı Aydın Doğan'ın kendilerine Hilton Oteli arazisini değerlendirmek istediğinden bahsettiğini ifade eden Topbaş, "Tabii böyle bizim meclisimizde böyle bir yoğunluğun kabul olmasının mümkün olmayacağını kendisine bahsetmiştim. Çünkü orası bir kentsel sit alanı ve kentin soluklanabileceği yeşil alan. Bir noktada kente oksijen veren alan. Biz mümkün mertebe bu alanlara hassasiyet gösteriyoruz. Kentin değerlerine, kentin yaşam alanlarına saygı göstermek gerek. Ona dikkat etmek gerekir. Böyle bir yoğunluğu bölgenin kaldıramayacağını, Gökkafes'e benzer, kenti rahatsız edici yapıların burada yükseleceğini, böyle bir talebin doğru olmadığını söyledik" diye konuştu.

1066350cookie-check'Aydın Doğan'ın isteğini geri çevirdik'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.