Aydınlardan Gül’e Kürt sorunu mektubu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, bir grup akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisini kabulünün ardından basın mensuplarının bir değerlendirme yapmalarını istediği grup adına konuşan TTB Başkanı Gençay Gürsoy, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e “Kürt sorununun demokratik çerçevede çözülmesi” konusundaki taleplerini içeren bir mektup sunduklarını ifade etti.


Cumhurbaşkanı Gül’ün, kendilerine, “konuyu değerlendireceğini” ifade ettiğini belirten Gürsoy, önümüzdeki dönemde bütün bu çabaların barışçıl ve demokratik bir çözüm yolunun kapılarını açacağını ümit ettiklerini söyledi.


Bir basın mensubunun, “2005 yılında Başbakan ile bir görüşmeniz vardı. Bu anlamda umduğunuzu bulamadığınız için mi Cumhurbaşkanı Gül ile görüştünüz?” sorusu üzerine Gürsoy, aradan geçen 3 yıl içinde neler olup bittiğini herkesin bildiğini belirterek, “Çözüme yaklaşmış saymıyoruz kendimizi. Türkiye kritik dönemler geçiriyor. Çatışmaların önümüzdeki aylarda yeniden başlaması endişesini duyduğumuz için bu dönemde birtakım adımların atılması konusunda sayın Cumhurbaşkanımızın irade koyması talebimizi dile getirdik bir kez daha” diye konuştu.


Gürsoy, “Çözüm konusunda umudunuz var mı?” şeklindeki soruya “umut taşımak istedikleri” yanıtını verdi.


Cumhurbaşkanı Gül’ün, “bu konunun kendisi tarafından son derece önemsendiğini” belirttiğini anlatan Gürsoy, “Bu çabaların süreceği konusunda bir güvence vermiş durumdadır Cumhurbaşkanı. Bunu önemsiyoruz. ‘Demokratik standartların yükseltilmesi konusundaki talebin önemsendiğini’ ifade etmiştir” dedi.


Mektupta imzası bulunan 100 kişiden bazıları şunlar:


“Prof. Dr. Ahmet İnsel, Prof. Dr. Ali Nesin, Prof. Dr. Baskın Oran, Can Paker, Ergin Cinmen, Prof. Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Murat Belge, Prof. Dr. Şerif Mardin, Prof. Dr. Şevket Pamuk, Hülya Gülbahar, Volkan Vural, Zeynep Tanbay, Yılmaz Ensaroğlu ve Yücel Sayman.”

1055510cookie-checkAydınlardan Gül’e Kürt sorunu mektubu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.